Haamu
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Haamu

Rick Hautala
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Cold Whisper
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Päällyksen kuva: Jukka Murtosaari. Sidottu, kansipaperi.

Amerikansuomalaisen menestyskirjailijan tehokas kauhuromaani

Sarah Lahikainen on tavallinen tyttö, jolla on suuri salaisuus. Salaisuus on Tully, perhettä Suomesta Yhdysvaltoihin seurannut haamu, joka on saanut nimensä suomen kielen sanasta “tule”. Tully on olemassa vain Sarahille, ja se toteuttaa kaikki hänen toiveensa. Myös ne, joiden olisi parasta jäädä toteutumatta...

Painajainen alkaa, kun Sarahin äiti raiskataan ja murhataan tyttären nähden syrjäisellä tienpenkalla. Sarah pääsee pakenemaan ja päättää tästä lähtien pitää Tullya suojelijanaan. Mutta Tully ei aina erota milloin Sarah on hengenvaarassa ja milloin vain pahalla tuulella. Pian outojen kuolemantapausten sarja alkaa harventaa Sarahin tuttavapiiriä.

Kaiken kukkuraksi äidin murhaaja väijyy yhä Sarahia aikomuksenaan viedä veriseen loppuun se, mikä jäi kesken vuosia aikaisemmin. Pystyykö edes Tully pelastamaan Sarahin tällä kertaa?

muokattu 15.05.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

StaaloKuun pimeä puoliKoneen kummitus (Luurankopuro, #2)Hirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)Sielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)
Paikalla 2 jäsentä ja 51 vierailijaa
LordStenhammar, karivaan
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455