Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkunta
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkunta

Dougal Dixon
Julkaistu: 1983 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: After Man: A Zoology of the Future
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjaluonnontieteet

Alkuteos ilmestynyt 1981. Esipuhe: Desmond Morris. Suomentanut Ilona Sevelius. Sidottu.

”Nähtyäni tämän kirjan toivoin heti, että olisin kirjoittanut sen itse. Idea on hieno ja se on toteutettu upeasti... Dougal Dixon on ryhtynyt jännittävään tehtävään. Pohtiessaan tulevan evoluution suuntaa omalla planeetallamme hän on ottanut lähtökohdakseen nykyiset elämänmuodot. Kääntämällä ajan ratasta reippaasti eteenpäin ja antamalla nykyisten valtalajien – myös ihmisen – tuhoutua, hän on mielikuvituksen silmin luonut mahdollisuuden tarkastella kehitystä, jossa nykyisin vähäpätöiset eläimet ovat vähitellen kehittyneet maapallon valtalajeiksi.

Ajoittamalla kuvittelemansa kaukaiseen tulevaisuuteen, suunnilleen 50 miljoonan vuoden päähän nykyhetkestä, hän on antanut uudelle eläimistölleen aikaa kehittyä ja muuttua dramaattisesti sekä rakenteeltaan että käyttäytymiseltään. Silti hän on pitänyt mielikuvituksensa aisoissa ja luonut tulevaisuuden eläinkuntansa niin tunnontarkasti, että jokainen sen laji opettaa meille tärkeää tietoa evoluution kulusta. Kirjalla on hauskan lukemisen lisäksi myös todellinen tieteellinen arvo.”

– Desmond Morris

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Seitsemän lyhyttä luentoa fysiikastaSuuri suunnitelmaHerra Tompkinsin uusi maailmaHerra Tompkins fysiikan ihmemaassaAjan lyhyt historia
Paikalla 6 jäsentä ja 45 vierailijaa
rudi92, LordStenhammar, sonjairis, muikku, haplotus, Tepsu
Uusin jäsen: Aki Määttä
Jäseniä yhteensä: 8798