Palkitut kotimaiset lasten- ja nuortenkirjat 1990–2002
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Palkitut kotimaiset lasten- ja nuortenkirjat 1990–2002

Kaarina Kolu, Teresia Volotinen
Julkaistu: 2003 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Toimittaneet Kaarina Kolu ja Teresia Volotinen.

Kuka sai ensimmäisen Finlandia Junior -palkinnon? Mitä lastenrunokokoelmia on viime vuosina palkittu Arvid Lydecken -palkinnolla? Millaisia ovat Topelius-palkitut fantasiaromaanit? Mitä palkintoja ovat esikoiskirjailijat saaneet? Mikä olikaan uusin Anni Swan -mitalin saanut teos?

Suomessa ilmestyy vuosittain kolmisensataa kotimaista lasten- ja nuortenkirjauutuutta. Kirjapalkinnot takaavat näkyvän sijan julkisuudessa noin kymmenelle teokselle. Finlandia Junior -palkinnon saa yksi teos, mutta esille nousevat myös palkintoehdokkaat, joita voi nimetä enintään kuusi. Arvid Lydecken ja Topelius-palkinnot myönnetään laadun perusteella yhdelle lasten- ja nuortenkirjalle vuodessa. Harvinaisin lasten- ja nuortenkirjapalkinnoista on joka kolmas vuosi jaettava Anni Swan -mitali. Entä millaisia sitten ovat palkitut teokset?

Tässä teoksessa lasten- ja nuortenkirjallisuuden asiantuntijat esittelevät palkitut teokset neljäntoista vuoden ajalta. Kirjan esipuheen ja hakemisto-osan avulla hahmottuu myös kokonaiskuva suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kentästä vuosituhannen vaihteessa.

(muokattu 25.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Muumimaailma ja todellisuus: Tove Janssonin elämä kuvinaKenen aika? Esseitä venäläisestä nykykirjallisuudestaSuomalainen satu 2: Perinteitä ja moni-ilmeisyyttäSuomen nykykirjallisuus. 1, Lajeja, poetiikkaaSuomalainen satu 1: Kehittäjiä ja kehityslinjoja
Paikalla 2 jäsentä ja 65 vierailijaa
Fievre, LordStenhammar
Uusin jäsen: Kim Rintamäki
Jäseniä yhteensä: 8872