Kylmä kosketus
Keskiarvo 3.13
3.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Kylmä kosketus

Peter James
Julkaistu: 1989 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Possession
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Marjatta Soinio. Sidottu, kansipaperi.

Vertahyytävä tarina, viesti haudan takaa...

Alex Hightower, lontoolainen kirjallisuusagentti, herää eräänä aamuna siihen, että hänen poikansa Fabian tulee hänen makuuhuoneeseensa ja sanoo hei. Alex arvelee, että Fabian haluaa levätä palattuaan pitkältä automatkalta, ja lähtee töihin. Mutta päivällä hän saakin kuulla, että Fabian on sinä aamuna kuollut auto-onnettomuudessa.

Siitä lähtien Alex alkaa kokea yhä oudompia asioita. Hyytävät henkäykset käyvät läpi talon, esineet siirtyvät itsestään paikasta toiseen, tyhjästä kuuluu ääniä, tietokoneen ruutuun ilmestyvät tuskaisat sanat: ÄITI AUTA!

Säikähdyksissään Alex hakee apua niin papeilta kuin meedoiltakin. Mutta se vain tuntuu pahentavan tilannetta, ärsyttävän häntä vainoavaa henkeä. Ja tutkiessaan menneitä hän saa selville yhä kauhistuttavampia asioita. Fabian olikin kaikkea muuta kuin se poika jonka hän luuli tunteneensa...

Alex tuntee joutuneensa käsittämättömän pahan pauloihin ja pelkää jo henkensäkin puolesta. Mutta hän tietää että hänen itsensä on pakko puuttua asiaan, vetää verho viimeisenkin salaisuuden edestä, uhmata hirvittävintäkin vaaraa.

Englantilainen kirjailija Peter James syntyi 1948 ja asuu nykyään vaimoineen Brightonissa. Hän on toiminut elokuvatuottajana omassa yhtiössään sekä Kanadassa että Britanniassa. Kylmä kosketus on Jamesin neljäs trilleri, ja se pohjautuu hänen läheisten ystäviensä kokemuksiin, joita kirjailija itse oli todistamassa. Keväällä 1988 Kylmä kosketus oli pitkään Englannin bestsellerlistojen kärkisijoilla, sen julkaisuoikeudet myytiin kohta ilmestymisen jälkeen lukuisiin maihin ja toistakymmentä elokuvayhtiötä oli kilpailemassa sen filmausoikeuksista.

Kylmä kosketus on ilman muuta kirja jota ei voi laskea käsistään: parajännäri joka välttää herrojen Kingin ja Herbertin sokkikeinoja ja tarjoaa sen sijaan älyllisempää ja siksi myös uskottavampaa yliluonnollisen tutkimusta.” – Liz Thompson, Publishing News

muokattu 09.09.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina, #12)Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #2)LintuhäkkiSielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)Haiseva käsi (Uhriniituntakainen, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Heidi Nummi
Jäseniä yhteensä: 9374