Conan voittaja (Jalavan fantasiasarja, #6)
Keskiarvo 3.91
3.91 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Conan voittaja

Robert E. Howard
Julkaistu: 1991 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Hour of the Dragon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiamiekka ja magia

Alkuteos The Hour of the Dragon ilmestynyt jatkosarjana lehdessä 1935–36, romaanina nimellä Conan the Conqueror, 1950. Toimittanut Markku Sadelehto. Sisältää Howardin artikkelin ”Hyborialainen aika” (The Hyborian Age 1–2, 1936–1938) Conanin ajan maailmasta. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällys: Petri Hiltunen. Nidottu.

Robert E. Howard kirjoitti lukuisten novellien ohella vain yhden romaanin, Lohikäärmeen hetken, vauhdikkaan Conan-seikkailun.

Ikivanha velho herää henkiin ja kuningas Conan syöstään vallasta. Conan vaeltelee ympäriinsä etsimässä Ahrimanin Sydäntä, timanttia, jonka avulla hän pääsisi takaisin valtaan.

Lohikäärmeen hetki on suuri fantasiaromaani, joka julkaistaan suomeksi tarkasti alkuperäisenä Howardin versiona. Kirja sisältää myös Howardin esseen Hyborialainen aika.

muokattu 13.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kahden maailman seikkailijatKuninkaan kotkaKainoan musta linna (Aavetaajuus-kirjat, #5)Uponneen jumalan uniConan barbaari

Kirja-arvioita (1)

FreakyMike avatar
Kirjoittanut
5.0
Howardin novellit ovat lähes poikkeuksetta aika hienoa "vanhan ajan" seikkailufantasiaa, ja se tunnelma oikeastaan vain vahvistuu tässä pisimmässä tarinassa. Osalle on tullut Conan-elokuvien ja sarjakuvien takia valitettavasti semmoinen mielikuva, että Conan olisi hahmona vain pelkkä raakalaismainen lihaskimppu, mutta Howardin alkuperäishahmo on perusluonteeltaan kuitenkin varsin moniuloitteinen ja kiehtova antisankarihahmo. Tässä kirjassa hän on edennyt nuoruuden varas- ja palkkasoturivuosien jälkeen peräti jo kuninkaaksi.
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451