Vanhan talon kummitus - Penelope Lively7.00

Alkuteos ilmestynyt 1973. Suomentanut Jukka Kemppinen. 2. laitos: Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1977. Kannen piirrokset: Osmo Omenamäki. Sidottu.

Ikivanhasta talosta tuli 10-vuotiaan Jamesin, hänen äitinsä, isänsä ja sisarensa uusi jännittävä koti. Jamesin huoneeksi kunnostettiin vanha ullakkokamari, jota ei ollut käytetty ainakaan sataan vuoteen. Mutta huoneessa oli jotain kummallista: tavarat alkoivat kadota, maljakot lentelivät itsestään; ja mikä ihmeellisintä, ikivanhalla käsialalla kirjoitettuja lappusia ilmestyi milloin minnekin. Pahinta Jamesin mielestä oli, että tapahtumia pidettiin hänen kepposinaan. Hän päätti tutkia kuka talossa oikein mellasti. Ja kumma juttu: selvisi, että talossa oli 1600-luvulla asunut Thomas Kempe -niminen velho, mahtava parantaja ja selvänäkijä.

Aikaa myöten Kempe villiintyi aivan mahdottomaksi: jopa koulun taululle ilmestyi salaperäisiä kirjoituksia. Niin James päätti ruveta tutkimaan miten henkiä karkotetaan. Siinä touhussa hän sai selville jännittäviä asioita entisajan ihmisten uskomuksista, taioista, ennustuksista, hengistä – ja ihan oikeista kummituksista.

Penelope Livelyn lämpimästi ja humoristisesti kirjoitettu kummitustarina palkittiin ilmestyessään Englannissa vuoden parhaana lastenkirjana (Carnegie Medal, 1973).

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1976
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: carnegie-mitali, kummitukset
Alkuperäinen nimi: The Ghost of Thomas Kempe
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 4
Muokattu: heinäkuu 08, 2015

Otavan nuortenkirjoja -kirjasarja

Kapina Korallimerellä
Tehtävä Etelämantereella
Tavoitteena Mars5.00
Espanjan luola
Peter
Marsin salaisuus5.76
Vanhan talon kummitus7.00
Lascaux'n luolat (Otavan nuortenkirjoja #4)