Lohikäärmeentappaja

Christer Persson
Julkaistu: 1971 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Drakdödaren
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1969. Suomentanut Ulf Erik Qvickström.

Arvostatteko luonnon rauhaa ja koskemattomuutta? Oletteko sitä mieltä, että ympäristöä on suojeltava ja luonnon tasapaino säilytettävä? Jos vastaatte myönteisesti, tämä on kirja teille.

Vai katsotteko, että lentokoneen jyrinä on korvalle kauniimpaa kuin linnunlaulu, että moottoritien kohina on miellyttävämpää kuin metsän suhina, että parempi on tankkialusten lipua vesiä, joissa kalat nyt uivat? Jos katsotte, niin silloinkin tämä on kirja teille.

Entä kiinnostaako teitä tietää, miten herkkä on lapsen kokemusmaailma? Miten kipeästi ja syvästi lapsi tiedostaa? Haluatteko nähdä, miten kauniisti taitava kirjailija tämän maailman välittää, kokea korkeatasoisen ja vaikuttavan lukuelämyksen? Jos haluatte, niin tässä on kirja teille: Christer Perssonin Lohikäärmeentappaja.

Kaksikymmentäviisivuotiaan Perssonin esikoisromaani, kuvaus tämän ajan Pyhän Yrjänän taistelusta näennäisedistyksen lohikäärmettä vastaan, sai ruotsalaisessa lehdistössä loistavan vastaanoton ja arvotetun Aftonbladetin palkinnon.

(muokattu 18.05.2013)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viillot (Viillot, #1)Lohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)Orrin ja korppisota (Usvasaari, #4)Artemis Fowl: Tehtävä Pohjoisessa (Artemis Fowl - Sarjakuva, #2)Ajan sankari (Usvasyntyinen, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Kim Rintamäki
Jäseniä yhteensä: 8872