Pikku Vampyyri

Angela Sommer-Bodenburg
Julkaistu: 1987 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Der kleine Vampir
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1979. Suomentanut Leena Viljakainen. Kuvittanut Amelie Glienke. Sidottu.

Anton päättää nautiskella yksinäisestä lauantai-illasta, herkutella rikoselokuvan ja kauhukertomusten parissa. Yhtäkkiä televisio hiljenee, huoneeseen lemahtaa kummallinen haju ja jostain kuuluu omituista naksahtelua. Ikkunalaudalla istuu olento, jolla on verestävät silmät, takkutukka, musta viittaa - ja valtava verenpunainen suu tikarimaisine hampaineen...

Anton tutustuu Rydiger-vampyyriin, joka osoittautuu ihan mukavaksi kaveriksi oudosta ulkomuodostaan huolimatta. Rydigerin perheeseen kuuluvat lisäksi äkkipikainen isoveli Lumpi Väkevä, joka on kuollut murrosiässä (ja sen kyllä huomaa) sekä pikkusisko Anna Hampaaton, vielä maitoa lipittävä vampyyrityttönen.

Ja niin Antonin elämä muuttuu huikean jännittäväksi, huiman hauskaksi seikkailuksi. Varsinainen ongelma syntyy, kun Antonin vanhemmat tahtovat välttämättä tavata salaperäisen Rydigerin, suoraan hautakammiosta lentäneen oudon ystävä...

muokattu 19.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Selviytyjät (Intertwined, #2)Kadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Valittu (Yön talo, #3)Pelastettu (Yön talo, #12)Merkitty (Yön talo, #1)

Kirja-arvioita (1)

Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
3.5

Oikeaa hyvän mielen luettavaa. Tavallaan synkkiä sävyjä vilahtelee tunnelmassa, mutta sehän nyt luonnollisesti on vain hyvä asia. Hauska ja lapsen näkökulmasta varmasti myös jännittävä. Pitää sisällään tiiviisti lähes kaiken, mitä voisi odottaa.

Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325