Kuoleman planeetta
Keskiarvo 3.62
3.62 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (29)
Kirjahyllytilastot

Kuoleman planeetta

Harry Harrison
Julkaistu: 1980 (John Books)
Alkuperäinen nimi: Deathworld
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1960. Suomentanut Hannu Tervaharju. Kansi: Kelly Freas. Nidottu.

Hugo-palkintoehdokas 1961.

Jason dinAlt on aurinkokuntien välinen, menestyvä uhkapeluri. Hänellä on psi-voima, jolla hän pystyy vaikuttamaan pelin kulkuun. Etenkin siihen, miten arpanopat asettuvat. Mutta nyt hän on saanut tehtävän, joka vaatii kaikki hänen lahjansa. Pelirahaa hänellä on kaksikymmentäseitsemän miljoonaa krediittiä ja hänen on voitettava kolmetuhatta miljoonaa. Panoksena on hänen henkensä.

Tästä alkaa ihmeellinen seikkailu, joka vei Jasonin kuoleman planeetalle, Pyrrukselle. Tuntuu siltä kuin koko planeetta olisi sodassa tarkoituksenaan pyyhkäistä pinnaltaan viimeinenkin merkki tunkeutujasta, ihmisestä.

muokattu 13.08.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Time Riders: Saalistajan aika (Time Riders, #2)Muistoissa sininen Maa (Poseidonin lapset, #1)Tuhat kerrosta: Korkeuksiin (Tuhat kerrosta, #3)Rämeen olento (Rämeen olento, #1)Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)

Kirja-arvioita (1)

Alaric avatar
Kirjoittanut
3.0
Kuoleman planeetta on ilmeisesti Harrisonin ensimmäinen pidempi romaani, jonka huomaa paikoitellen juonen laadusta. Kirja alkaa omaan makuuni hieman turhankin vauhdikkaasti, kun päähenkilö Jason joutuu heti alussa takakannessa mainitun kiristyksen uhriksi ilman minkäänlaista hahmon taustatarinaa. Jasonin menneisyyttä ei kirjan edetessäkään paljoa valaista enkä ainakaan itse saanut täysin selville hänen motiivejaan teoksen päätapahtumapaikkana toimivan planeetan auttamiseen. ... (lisää)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Soile Kylmälahti
Jäseniä yhteensä: 9447