Kirjeitä Joulupukilta
Keskiarvo 3.67
3.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Kirjeitä Joulupukilta

J. R. R. Tolkien
Julkaistu: lokakuu 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Letters from Father Christmas
Käännetty englanniksi: The Father Christmas Letters
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Osallistu keskusteluun (viestejä 54 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1976. Suomentanut Kersti Juva, runot suomentanut Alice Martin. 2. painos 2005. Sidottu, kansipaperi.

Kokoelma hurmaavia ja humoristisia kirjeitä, joita J. R. R. Tolkien kirjoitti ja kuvitti lapsilleen Joulupukkina.

Tolkien laati ensimmäiset kirjeensä 1920, kun perheen esikoinen John oli kolmevuotias. Pukin kirjeet saapuivat jouluisin yli 20 vuoden ajan myös Michaelin, Christopherin ja Priscillan lapsuuteen. Ne löytyivät aamuisin talosta lumisina ja Pohjoisnapa-leimoin varustettuina.

Kirjeissä Joulupukki kertoo elämästään Pohjoisnavalla ja yrityksistään pysyä joulun aikataulussa apulaisensa Karhun kanssa. Vuosien myötä Joulupukin talous laajenee. Kirjeissä esiintyy muun muassa lumitonttuja, luolakarhuja ja punamenninkäisiä sekä Karhun veljenpojat Paksu ja Valkotukka. Välillä Pukki yrittää tonttujen avulla puolustaa taloaan hiisien hyökkäyksiltä. Kirjoittajana on useimmiten Joulupukki itse, mutta mukana on myös viestejä hänen sihteeriltään tonttu Ilberethiltä ja reunahuomautuksia lyhytsanaiselta Karhulta.

Kirjeitä Joulupukilta on ainutlaatuinen yksityinen perheaarre ja mielikuvitusleikki, johon kirjan kautta pääsevät osallistumaan muutkin.

Kirjailijaprofessorin miniän Baillie Tolkienin toimittama kirjekokoelma ilmestyi alun perin postuumisti Englannissa 1976. Nyt teos julkaistaan ensimmäistä kertaa suomeksi, ulkoasultaan uudistettuna laitoksena, joka on huomattavasti aiempaa laajempi sisältäen runsaasti ennen näkemättömiä kirjeitä ja kuvia.

muokattu 26.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikamajakat (Tuikkulahden tarinat, #1)HelmenkantajaTatatukin matka kristallivuorelleTobi Lolness II: Elishan silmät (Tobi Lolness, #2)Lohikäärmerouvan kosto (Lohikäärmeakatemia, #2)
Paikalla 3 jäsentä ja 73 vierailijaa
Eija, Ruska, Pisania
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376