Käärmekammio (Surkeiden sattumusten sarja, #2)
Keskiarvo 3.19
3.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (102)
Kirjahyllytilastot

Käärmekammio

Lemony Snicket
Julkaistu: 2001 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Reptile Room
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Ulla Lempinen. Kuvittanut Brett Helquist.

1. painos: Summa, 2001. Sidottu.
2. painos: WSOY, 2003. Sidottu.

Hyvä lukija,

jos nappasit tämän kirjan hyllystä toivoen että se kertoisi yksinkertaisen ja iloisen tarinan, niin pelkäänpä että valitsit väärän kirjan. Tarina saattaa kyllä alussa vaikuttaa iloiselta, sillä Baudelairen lasten aika kuluu mielenkiintoisten matelijoiden ja intomielisen sedän seurassa, mutta älä anna sen hämätä. Jos tiedät edes jotakin epäonnisista Baudelairen lapsista, niin tiedät että mukavatkin tapahtumat johtavat vanhalle tutulle murheen tielle.

Itse asiassa pitelemäsi kirjan sivuilla kolme orpolasta joutuvat kohtaamaan auto-onnettomuuden, kamalan hajun, tappavan käärmeen, pitkän puukon, raskaan messinkisen lukulampun ja henkilön, jota he eivät olisi enää koskaan halunneet nähdä.

Minun velvollisuuteni on tallentaa nämä järkyttävät tapahtumat, mutta voit aivan vapaasti laittaa kirjan takaisin hyllyyn ja etsiä jotakin kevyempää luettavaa.

Kunnioittaen,

Lemony Snicket

muokattu 20.11.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hehkuva tähti (Soturikissat: Klaanien synty, #4)Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1)Omituinen ooppera (Haavekaupunki, #6)Surunhauras, lasinteräväKorkea puoliso (Kuparisaari, #2)

Kirja-arvioita (1)

max avatar
Kirjoittanut
3.0
Ensimmäisen ja toisen osan luettuani, Surkeiden sattumusten sarjan suosio vanhempienkin lukijoiden keskuudessa tuntuu vähän hämmentävältä, vaikka molemmissa kirjoissa onkin tietynlainen kiehtova synkeän satumainen sävy, joka ei kuitenkaan varsinaisesti muistuta yhtäkään klassista satua. Käärmekammio toistaa sarjan ykkösosan juonikaavan lähes identtisesti. Lapsikolmikko kohtaa perintöön liittyvän vastoinkäymisen vastoinkäymisen perään ja kirjailija kokee tarpeelliseksi ... (lisää)
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Perus Minä
Jäseniä yhteensä: 9645