Kelvoton kylä

Lemony Snicket
Julkaistu: 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Vile Village
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Kuvittanut Brett Helquist. Sidottu.

Hyvä lukija,

olet varmaankin tarttunut tähän kirjaan vahingossa, joten ole kiltti ja pane se pois. Kukaan täysissä tolkuissaan oleva ei tahallaan lukisi tätä nimenomaista kirjaa, joka kertoo Violet, Klaus ja Sunny Baudelairen elämästä, sillä näille sivuille on talletettu tunnollisesti ja tuskallisesti jokainen lohduton hetki heidän V.P.K:ssa viettämästään ajasta.

Mieleeni ei tule yhtä ainutta syytä, miksi kukaan tahtoisi avata kirjan, joka kertoo niin vastenmielisistä asioista kuin paikasta toiseen siirtyvistä variksista, vihaisesta väkijoukosta, sanomalehtiotsikosta, viattomien ihmisten pidättämisestä, deluxe-sellistä ja perin merkillisistä hatuista.

Minun vakaa ja pyhä tehtäväni on tutkia Baudelairen lasten elämän pieninkin piirto ja kirjata kaikki, mutta sinä saatat mieluummin suorittaa jotain muuta vakavaa ja pyhää tehtävää, lukea vaikkapa jotain toista kirjaa.

Kaikella kunnioituksella

Lemony Snicket

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vatukkatähden myrsky (Soturikissat-erikoisseikkailut, #7)Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1)Mitä huominen tuo tullessaanAmerikan kuninkaallisetKäärmeenlumooja (Faunoidit, #1)

Kirja-arvioita (1)

Parapluie avatar
Kirjoittanut
5.0
Kun sain sarjan ensimmäisen kirjan käsiini, ajattelin että no joo, luetaanpas sitten. Ensimmäinenkin kiehtoi jo tuoreella kertomistavallaan ja idealla, vaikka kirjailija väittääkin ´kirjoittavansa muistiin pyhänä tehtävänään nämä kauheat tapahtumat´. Baudelairen orvot etsivät uutta asuinpaikkaa, ja vapaaehtoisten listalta alkukirjaimet V.P.K. herättää lasten kiinnostuksen. Saisivatko he viimeinkin selville mysteerin, joka on vainonnut heitä vanhempiensa kuolemasta ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 54 vierailijaa
FreakyMike, LordStenhammar
Uusin jäsen: Marjut Järvinen
Jäseniä yhteensä: 9326