Pimeyden kaivo (Kaikkeuden kivi #1) - Margaret Weis, Tracy Hickman6.16

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Tero Kuittinen. Kannen kuva: Don Maitz. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.

Fantasiakirjallisuuden huipputekijöiden uusi laadukas trilogia alkaa

Rotujen väliset ristiriidat repivät Loerenin mannerta. Haltiat, kääpiöt, orkit ja muutama ihmiskuningaskin havittelevat suurempaa valtaa. Kuningas Tamaroksen työ sovun ylläpitämiseksi alkaa murentua. Pahuus itää myös hänen omassa hovissaan, sillä kateuden myrkyttämä prinssi Dagnarus janoaa veljensä, kruununperijä Helmoksen valta-asemaa.

Ratkaisu tuntuu löytyvän, kun jumalat lahjoittavat Tamarokselle Kaikkeuden kiven. Se on kallisarvoinen, pyhä jalokivi, jonka avulla Tamaros haluaa luoda hyvää tahtoa maailmaan. Mutta kenelläkään ei ole aavistustakaan, millaisia pimeyden voimia ja synkkiä salaisuuksia tuo kivi pitää sisällään.

Pimeyden kaivo aloittaa maineikkaiden kirjoittajien Kaikkeuden kivi -fantasiatrilogian, joka perustuu suosittuun, tekijäparin suunnittelemaan Sovereign Stone -roolipelin maailmaan.

Margaret Weis ja Tracy Hickman ovat fantasiakirjallisuuden kiintotähtiä. He ovat kirjoittaneet yhdessä vuodesta 1985 lähtien ja julkaisseet yli neljäkymmentä kirjaa, joista kansainvälisiksi jättimenestyksiksi ovat nousseet muun muassa Dragonlance- ja Kuolemanportti-sarjojen romaanit. Kuolemanportti-kirjat ovat ilmestyneet Otavan fantasiaromaaneina.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2002
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: roolipeli
Alkuperäinen nimi: Well of Darkness
Arvosanalla: 6.16/10
Arvosanoja: 93
Muokattu: tammikuu 29, 2016

Kaikkeuden kivi -kirjasarja

”Laadukas trilogia pitkästä, maailmoita repivästä sodasta ja vallanhimoisesta taistelusta maagisesta Kaikkeuden kivestä. Sarja perustuu Sovereign Stone -roolipelin maailmaan. Margaret Weis ja Tracy Hickman ovat kirjoittaneet yhdessä vuodesta 1985 lähtien ja julkaisseet noin neljäkymmentä kirjaa. Heidän seitsenosaisen Kuolemanportti-sarjansa kirjat ovat maailman suosituimpia fantasiaromaaneja. Weis & Hickman ovat tulleet tunnetuksi myös roolipelien suunnittelijoina.”

Kuuluu yläsarjaan Otavan fantasiaromaani

Pimeyden kaivo (Kaikkeuden kivi #1)6.16
Kadonneen vartijat (Kaikkeuden kivi #2)6.10
Matka tyhjiöön (Kaikkeuden kivi #3)6.50

Kirja-arvioita

8/10 |
syyskuu 21, 2012
Kirjastossa lainattavaksi tuli kaikkeuden kivi -trilogian ensimmäinen kirja, ja yllätyin tästä niin hyvin että oli pakko lainata seuraavat osat! Äärimmäisen hyvin kirjotettu ja kärryiltä en ainakaan tekstin pohjalta tippunut (silloin ...
10/10 |
marraskuu 17, 2009
Pidän ehdottomasti tästä sarjasta. Kirjailijapari on saanut tähän jotain uuden tuntua ja synkkyyttä. Kateus on mahtava voima, jota on vaikea voittaa. Aiheen voi liittää helposti nykyelämään. Kateus on kuin taikuus, vaikea havaita ja tunnistaa, tarttua kiinni, että voisi taistella vastaan.