Pimeyden kaivo (Kaikkeuden kivi, #1)
Keskiarvo 3.08
3.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (92)
Kirjahyllytilastot

Pimeyden kaivo

Margaret Weis, Tracy Hickman
Julkaistu: 2002 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Well of Darkness
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: roolipeli

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Tero Kuittinen. Kannen kuva: Don Maitz. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.

Fantasiakirjallisuuden huipputekijöiden uusi laadukas trilogia alkaa

Rotujen väliset ristiriidat repivät Loerenin mannerta. Haltiat, kääpiöt, orkit ja muutama ihmiskuningaskin havittelevat suurempaa valtaa. Kuningas Tamaroksen työ sovun ylläpitämiseksi alkaa murentua. Pahuus itää myös hänen omassa hovissaan, sillä kateuden myrkyttämä prinssi Dagnarus janoaa veljensä, kruununperijä Helmoksen valta-asemaa.

Ratkaisu tuntuu löytyvän, kun jumalat lahjoittavat Tamarokselle Kaikkeuden kiven. Se on kallisarvoinen, pyhä jalokivi, jonka avulla Tamaros haluaa luoda hyvää tahtoa maailmaan. Mutta kenelläkään ei ole aavistustakaan, millaisia pimeyden voimia ja synkkiä salaisuuksia tuo kivi pitää sisällään.

Pimeyden kaivo aloittaa maineikkaiden kirjoittajien Kaikkeuden kivi -fantasiatrilogian, joka perustuu suosittuun, tekijäparin suunnittelemaan Sovereign Stone -roolipelin maailmaan.

Margaret Weis ja Tracy Hickman ovat fantasiakirjallisuuden kiintotähtiä. He ovat kirjoittaneet yhdessä vuodesta 1985 lähtien ja julkaisseet yli neljäkymmentä kirjaa, joista kansainvälisiksi jättimenestyksiksi ovat nousseet muun muassa Dragonlance- ja Kuolemanportti-sarjojen romaanit. Kuolemanportti-kirjat ovat ilmestyneet Otavan fantasiaromaaneina.

muokattu 29.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Jääsilmä (Vuorileijonan varjo, #4)Valeren torvi (Ajan Pyörä, #3)TulisydänMyrkyn oppitunnit (Yelena Zaltana, #1)Varjojen marssi 1: Lauluja kuusta ja tähdistä (Varjojen marssi -sarja, #1)

Kirja-arvioita (2)

neppinappi avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjastossa lainattavaksi tuli kaikkeuden kivi -trilogian ensimmäinen kirja, ja yllätyin tästä niin hyvin että oli pakko lainata seuraavat osat! Äärimmäisen hyvin kirjotettu ja kärryiltä en ainakaan tekstin pohjalta tippunut (silloin tällöin saattaa tapahtua kohdallani), mutta! suosittelen tätä kaikille ja varsinkin ettei ennakkoluuloja ota minkään suhteen ;)
satunen avatar
Kirjoittanut
5.0
Pidän ehdottomasti tästä sarjasta. Kirjailijapari on saanut tähän jotain uuden tuntua ja synkkyyttä. Kateus on mahtava voima, jota on vaikea voittaa. Aiheen voi liittää helposti nykyelämään. Kateus on kuin taikuus, vaikea havaita ja tunnistaa, tarttua kiinni, että voisi taistella vastaan.
Paikalla 2 jäsentä ja 48 vierailijaa
Fievre, Chompp
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858