Rautamies
Keskiarvo 2.67
2.67 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Rautamies

Ted Hughes
Julkaistu: 1993 (Kustannus-Mäkelä)
Alkuperäinen nimi: The Iron Man
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: elokuva, tieteisfantasia

Alkuteos ilmestynyt 1968. Suomentanut Sinikka Sajama. Kuvitus: Andrew Davidson. Sidottu.

Rautamies on kahdennenkymmenennen vuosisadan satu. Se on kertomus Rautamiehestä, hirvittävän suuresta rautaisesta olennosta, jonka alkuperää ei kukaan tiedä. Se on myös kertomus ihmiskunnasta ja maapalloa uhkaavasta kammottavasta vaarasta.

Rautamiehen kirjoittaja Ted Hughes (s. 1930) on merkittävimpiä englantilaisia nykyrunoilijoita, joka on julkaissut myös kertomuksia lapsille. Englannissa Rautamies on saavuttanut jo klassikon aseman ja se on myös käännetty useille eri kielille.

Andrew Davidson sai Rautamiehen kuvituksesta Kurt Maschler -palkinnon.

muokattu 09.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viillot (Viillot, #1)Salatun voiman kaupunki (Mystic City, #1)Kohtalot (Viillot, #2)Time Riders: Saalistajan aika (Time Riders, #2)Pimeä sydän (Mystic City, #2)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.0
Vuonna 1968 ilmestynyt Ted Hughesin "Rautamies" (Kustannus-Mäkelä, 1993) on klassikon aseman saavuttanut englantilainen lastenkirja, joka on tullut tutuksi myös The Whon Pete Townshendin rock-oopperana ja Oscareita sittemmin voittaneen Brad Birdin animaatioelokuvana. Meillä se ei ole ehkä saavuttanut samanlaista mainetta ja kuuluisuutta, mistä kertonee sekin, että kirjan ensimmäinen ja ainoa painos otettiin vuonna 1993. Tarina käynnistyy väkevästi. Valtavan kokoinen Rautamies ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 50 vierailijaa
Anna Alaviuhkola, Salka, LordStenhammar, haplotus
Uusin jäsen: Anna Alaviuhkola
Jäseniä yhteensä: 9390