Kultavirran kuningas
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Kultavirran kuningas

John Ruskin
Julkaistu: huhtikuu 3, 2014 (Savukeidas)
Alkuperäinen nimi: The King of the Golden River
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset

Alkuteos The King of the Golden River, Or, The Black Brothers: A Legend of Stiria ilmestynyt 1841. Satufantasia.

1. laitos: Nimetön suomennos 1870-luvulla, kaksi painosta.
2. laitos: Kultavirran kuningas: Tarina Stiriasta. Englanninkielestä suomentanut Lyyli Vihervaara; Richard Doylen piirtämin kuvin. Kariston nuorisonkirjoja 10. Karisto, 1918.
3. laitos: Kultavirran kuningas, tai Mustaveljet: Styrian tarina. Suomentanut Silja Pitkänen. Puukaiverrukset: Richard Doyle. Savukeidas/Kameli, 2014. Sidottu.

Arts & Crafts -liikkeen hillittyä satumaista charmia lastenkirjallisuuteen. Sadussa kolme veljestä, Karri, Hansu ja Onni, elävät ihmeellisen kauniissa laaksossa suurten rikkauksien keskellä. Erään myrskyisän yön jälkeen mikään ei ole enää ennallaan, ja veljekset tekevät vaarallisen matkan vuoristoon, kukin erikseen ja omien toiveidensa johdattelemina.

 

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Prinssi Ahava ja valtaistuimen salaisuus (Patarania, #2)Ennustus (Tähtisilmät, #1)Neiti Kymenen ihmeellinen taloTutkimattomilla vesillä (Hukkuneiden laakso, #1)Mörkövahti

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.5

Kultavirran kuningas on kiva pieni kirjanen, mikä sisältää myös kuvitusta. Tarina kertoo kolmesta veljeksestä. Kaksi heistä on itsekeskeisiä, ahneita lurjuksia, yksi muiden hyvinvoinnista huolehtiva lempeä poika. Tarina on perinteinen satu, missä paha saa palkkansa ja hyvyys palkitaan.


Mukavana lisänä lopussa esitellään hieman kirjailijaa. On aina kiva tietää jotain kertojasta tarinan takana. Kirjailija oli kiinnostunut luonnosta, mikä näkyy myös tarinan värikkäästä luontokuvauksesta.

Paikalla 1 jäsen ja 59 vierailijaa
Adolfina Romanov
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558