Vampyyri
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (22)
Kirjahyllytilastot

Vampyyri

John Polidori
Julkaistu: lokakuu 22, 2005 (Faros)
Alkuperäinen nimi: The Vampyre
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhugoottilainen kauhu
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 1819. Suomentanut Sami Jansson. Esipuheen kirjoittanut Christopher Frayling. Nidottu.

John Polidorin (1795–1821) Vampyyri on ensimmäinen moderni vampyyrikertomus, tarina verenhimoisesta lordi Ruthvenista. Teoksen esipuheen on varta vasten suomenkielistä julkaisua varten kirjoittanut Christopher Frayling, populaarikulttuurin tutkija ja Kauhun historia -sarjan (BBC) juontaja ja käsikirjoittaja. Frayling kiteyttää Vampyyrin merkityksen toteamalla: ”Matka lordi Ruthevnista kreivi Draculaan on vain lepakon siiven heilahdus...”

muokattu 19.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeyden ennustukset (Darren Shanin tarina, #7)Olen legendaKummallisen kreivin kohtalo (Kauhukartano, #6)Varjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)Veriveljet

Kirja-arvioita (1)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
2.0
Fyysiseltä olemukseltaan tämä kirja on mitä ihastuttavin pikku orkideapuketti, mutta sisältö on surullisen lyhyt ja surullisen klassinen. Liekö tuo ihmekään, sillä tämän novellin kokoisen romaanin sanotaan olevan modernien vampyyritarinoiden edelläkävijä. Autenttisen 1800-lukulaisesta sävystä huolimatta tuntematon pankin räjäyttäjä, Polidori, välttää pahimmat korniudet. Kiinnostava yksityiskohta on, että hänen vampyyrinsä on arveltu viittaavan lordi Byroniin.
Paikalla 1 jäsen ja 21 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Sarppa
Jäseniä yhteensä: 9652