Novelliopas 1: kotimaista lyhytproosaa
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Novelliopas 1: kotimaista lyhytproosaa

Matti Pajuniemi
Julkaistu: lokakuu 12, 2005 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjabibliografia

Nidottu.

Novellitaiteen suosio ja arvostus on vaihdellut eri vuosikymmeninä, mutta yleensä se on jäänyt romaanien varjoon niin kirjailijoiden tuotantoa esittelevissä hakuteoksissa kuin erilaisissa tietokannoissakin. Usein novelleja pidetään vain kirjoittajiensa välitöinä tai harjoitteluna ennen romaaneja.

Novelliopas 1 tarjoaa käytännön lähtökohtia laajemmalle novellien tutkimiselle, mutta herättelee myös tavallisten lukijoiden kiinnostusta novelleihin. Se on tieto- ja hakuteos sekä ainoa kokonaiskatsaus kotimaisesta lyhytproosasta.

Teoksessa on aakkosjärjestyksessä etenevä hakemisto kirjailijoiden novellikokoelmista ja novelliantologiat esitellään omana osionaan. Nimettyjen teosten määrä lähenee tuhatta. Käyttömukavuuden lisäämiseksi hakemistoa on täydennetty pienillä kirjailijakohtaisilla luonnehdintateksteillä. Novellikokoelmien sisällysluettelot ovat todellisessa muodossaan; novellikokoelmahan on lähes aina harkittu taiteellinen kokonaisuus. Teoksen lopussa on lisätiedonhaun tueksi yksityiskohtaiset kirjailija-, teos- ja novellihakemistot.

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suomenkielistä tieteiskirjallisuuttaIhmeen tuntuaPulpografia Britannica: Brittiläisiä kioskidekkareita suomeksi 1944–1992Utopia- ja tieteiskirjallisuus Suomessa: Bibliografia 1803–2013Suomenkielinen tieteis- ja utopiakirjallisuus: Bibliografia 1867–1976
Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Wanda
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588