Novelliopas 1: kotimaista lyhytproosaa

@ Matti Pajuniemi
Novelliopas 1: kotimaista lyhytproosaa - Matti Pajuniemi 8.00   1

Nidottu.

Novellitaiteen suosio ja arvostus on vaihdellut eri vuosikymmeninä, mutta yleensä se on jäänyt romaanien varjoon niin kirjailijoiden tuotantoa esittelevissä hakuteoksissa kuin erilaisissa tietokannoissakin. Usein novelleja pidetään vain kirjoittajiensa välitöinä tai harjoitteluna ennen romaaneja.

Novelliopas 1 tarjoaa käytännön lähtökohtia laajemmalle novellien tutkimiselle, mutta herättelee myös tavallisten lukijoiden kiinnostusta novelleihin. Se on tieto- ja hakuteos sekä ainoa kokonaiskatsaus kotimaisesta lyhytproosasta.

Teoksessa on aakkosjärjestyksessä etenevä hakemisto kirjailijoiden novellikokoelmista ja novelliantologiat esitellään omana osionaan. Nimettyjen teosten määrä lähenee tuhatta. Käyttömukavuuden lisäämiseksi hakemistoa on täydennetty pienillä kirjailijakohtaisilla luonnehdintateksteillä. Novellikokoelmien sisällysluettelot ovat todellisessa muodossaan; novellikokoelmahan on lähes aina harkittu taiteellinen kokonaisuus. Teoksen lopussa on lisätiedonhaun tueksi yksityiskohtaiset kirjailija-, teos- ja novellihakemistot.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 12, 2005 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tietoja muokattu kesäkuu 25, 2016
Muita teoksia kirjailijalta Matti Pajuniemi

Kirja-arviot & arvosanat

Iivari
Iivari
Arvosanat 604
Kirja-arviot 1
Viestit 994
elokuu 7, 2007
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle