Novelliopas 1: kotimaista lyhytproosaa

Matti Pajuniemi
tietokirja > bibliografia
Novelliopas 1: kotimaista lyhytproosaa

Nidottu.

Novellitaiteen suosio ja arvostus on vaihdellut eri vuosikymmeninä, mutta yleensä se on jäänyt romaanien varjoon niin kirjailijoiden tuotantoa esittelevissä hakuteoksissa kuin erilaisissa tietokannoissakin. Usein novelleja pidetään vain kirjoittajiensa välitöinä tai harjoitteluna ennen romaaneja.

Novelliopas 1 tarjoaa käytännön lähtökohtia laajemmalle novellien tutkimiselle, mutta herättelee myös tavallisten lukijoiden kiinnostusta novelleihin. Se on tieto- ja hakuteos sekä ainoa kokonaiskatsaus kotimaisesta lyhytproosasta.

Teoksessa on aakkosjärjestyksessä etenevä hakemisto kirjailijoiden novellikokoelmista ja novelliantologiat esitellään omana osionaan. Nimettyjen teosten määrä lähenee tuhatta. Käyttömukavuuden lisäämiseksi hakemistoa on täydennetty pienillä kirjailijakohtaisilla luonnehdintateksteillä. Novellikokoelmien sisällysluettelot ovat todellisessa muodossaan; novellikokoelmahan on lähes aina harkittu taiteellinen kokonaisuus. Teoksen lopussa on lisätiedonhaun tueksi yksityiskohtaiset kirjailija-, teos- ja novellihakemistot.

Arvona kirjalle


Julkaistu: lokakuu 12, 2005
Kustantaja: BTJ Kirjastopalvelu
Tyylit: tietokirjabibliografia
Arvosanalla: 8.00/10
Arvosanoja: 1
Tietoja päivitetty 25.06.2016