Arthur-kuninkaan tarinoita
Keskiarvo 2.89
2.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Arthur-kuninkaan tarinoita

Martta Eskelinen
Julkaistu: 1955 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: arthuriana

Englantilaisten lähteiden mukaan suomentanut Martta Eskelinen. Ei tule sekoittaa Rosemary Sutcliffin samannimiseen teokseen.

1. painos: Otava, 1955.
2. painos: Otava, 1981. Maailman parhaita nuorisonkirjoja. Sidottu.
3. painos: Otava, 1997. Sidottu.

Arthur-kuninkaan tarinat pohjautuvat vanhaan länsikelttiläiseen kansantarustoon. Ne kietoutuvat Pyhän Graalin maljan ympärille, keskushenkilöitä ovat kuningas Arthurin hovin Pyöreän pöydän ritarit, jotka valassaan lupaavat puolustaa niitä jotka kärsivät vääryyttä, rangaista syyllisiä, ruokkia tarvitsevaa, auttaa heikkoa ja suojella naista joka on avun tarpeessa.

Monet ovat ne seikkailut joihin urheat ritarit joutuvat Lumotussa metsässä, Vaarallisessa linnassa ja Laaksossa josta ei ole paluuta. Saamme lukea mahtavasta taikuri Merlinistä, valkoisesta ja punaisesta lohikäärmeestä, kuningas Pellinoren, Sir Gawainen, Sikolätin prinssin, Sir Borsin, Sir Parsivalin huikeista urotöistä, prinssi Lancelotin lumotusta lapsuudesta Järven prinssinä, siitä kuinka komea nuorukainen Geraint lyö Varpushaukan pahan ritarin ja voittaa omakseen ihanan Enid-neidon. Mutta ennen muuta saamme lukea jalon kuningas Arthurin ja hänen miekkansa Excaliburin ihmeellisistä vaiheista ja hurjista taisteluista hyvän puolesta pahaa vastaan.

(muokattu 01.01.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kirjanvartija (Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet, #1)Auringon polku (Soturikissat: Klaanien synty, #1)Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)

Kirja-arvioita (1)

Thialfi avatar
Kirjoittanut ()
2.0
Kirja sisältää Arthur-perustarut paikoin oudosti lyhennettynä ja nuoria lukijoita varten sensuroituna. Satuhenkisyys ja kansantarinamaisuus tuo tunnelmaa, mutta muuten tätä ei juuri voi suositella. Alkuperäisteosta tai teoksia ei mainita missään, Otavan olisi suonut kustantaa tämän tilalla jonkin muun Arthur-teoksen uusintapainoksen ottamisen sijaan.
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Anniina Kellosalo
Jäseniä yhteensä: 8879