Kannusjalka
Keskiarvo 2.63
2.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Kannusjalka

Walter Wangerin, Jr.
Julkaistu: 1980 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Book of the Dun Cow
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1978. Suomentanut Kersti Juva. Sidottu.

National Book Award 1978, The New York Times Best Children's Book of the Year 1978.

Syvällä maan uumenissa elää Wyrm. Se on käärmeen muotoinen ja niin iso, että saattaa kiertyä maan ympäri ja purra omaa häntäänsä. Se levittää inhottavaa lemua ympäristöönsä, koska sen iho on jatkuvassa mätänemisen tilassa.

Hirvittävän Wyrmin vartijoina on joukko Kukko Kannusjalan hallitsemia pälpättäviä eläimiä. Kun Wyrm päättää vapautua vankilastaan poikansa Kukokkaan ja tämän lasten Basiliskien avulla, tarvitaan kaikkia eläimiä: neuvokasta Lars Leevi Portimoa, surumielistä Mundo Cani Koiraa, ihanaäänistä Iliisa Kanaa ja Kannusjalkaa, joka heikkouksistaan huolimatta on uljas. Mutta ilman lempeätä, mystistä Ruskolehmää ei Kannusjalka kykenisi taisteluun irvokkaan Kukokkaan kanssa.

Kannusjalka on huikea allegoria, mahtava saturomaani hyvän ja pahan taistelusta. Se on tulvillaan pakahduttavaa jännitystä, kutkuttavaa huumoria ja monimielistä viisautta.

muokattu 31.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Myrsky nousee (Soturikissat, #4)Klaanien laki (Soturikissat: Klaanien kirjat, #2)Koiramyrsky (Selviytyjät, #6)Kertomattomia tarinoita (Soturikissat-novellit, #1)Vaikea taival (Selviytyjät, #4)
Paikalla 18 vierailijaa
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559