Abhorsen (Vanha valtakunta, #3)
Keskiarvo 4.14
4.14 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (210)
Kirjahyllytilastot

Abhorsen

Garth Nix
Julkaistu: huhtikuu 3, 2006 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Abhorsen
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Kaisa Kattelus. Päällyksen kuva ja kartta: HarperCollins Publishers. Sidottu.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (nuortenkirjat) 2004.

Kun Yhdeksäs portti kutsuu, kuka voi vastustaa sen houkutusta?

Vanhassa valtakunnassa kapinalliset lujittavat asemiaan, ja kuningas Sieran ja hänen puolisonsa abhorsen Sabrielin huhutaan saaneen surmansa. Lännestä ja idästä nousevat vainajakätyrien armeijat raivaavat tieltään kuningaskunnan rajojen puolustajia ja houkuttelevat etelästä kulkeutuvia pakolaisia varmaan tuhoon. Pahaksi onneksi Nicholas Sayre, prinssi Samethin paras ystävä, työskentelee manaajan lumoamana kaivauksillaan seitsemän sinetin alle haudatun Tuhoajan vapauttamiseksi.

Vain clayrien yhteisössä varttunut Lirael voi seitsemän maagisesti kumajavan kellonsa avulla yrittää pysäyttää Orannisin, vapaan taikuuden olioista väkevimmän. Prinssi Sam, Kuriton koira ja muotoaan muuttava Mogget-kissa auttavat (parhaansa mukaan) elämän ja kuoleman raja-aitaa ylläpitävää nuorta abhorsenia – liki mahdottomalta tuntuvassa tehtävässä!

Australialaisen Garth Nixin (s. 1963) fantasiasarjasta on aiemmin suomennettu romaanit Sabriel (2004) ja Lirael (2005). Värikkäitä käänteitä vilisevä Abhorsen päättää komean trilogian.

”Henkeäsalpaavaa, riipaisevaa ja kertakaikkisen unohtumatonta.” – Kirkus Reviews

muokattu 29.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)AnachéVarjo ja riipus (Grishaversumi, #1)Kirjojen tytär

Kirja-arvioita (8)

Fingon Ringëril avatar
Kirjoittanut
5.0
Nyt on Vanha Valtakunta -trilogia loppu. Olo on hyvin haikea, mutta myös iloinen, koska viimeisen osan päästös oli mitä mainioin. Tämä osa oli ehdottomasti sarjan paras osa. Kirjan juoni ja päähenkilöt olivat mutkattomia ja huumorilla hyöstettyjä. Viimeiset 100 sivua olivat koko sarjan parhaat. Näillä sivuilla kerrottiin Oranniksen, Moggetin ja Kurittoman Koiran salaisuudet, mikä on hyvä, sillä vihaan sarjojen loppuun jääviä salaisuuksia.. Arvosanaksi kirjalle annan 10½ ja sarjalle saman eli 10½. Suosittelen kirjaa kaikille fantasian ystäville!!!
Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Abhorsen jatkaa siitä mihin Lirael loppui. Pidin kirjasta hyvin paljon, tämä nousee mielestäni Sabrielin tasolle ja ehkä vähän sen ylikin. Toisin kuin trilogian keskimmäisessä osassa, tässä ei tuntunut olevan yhtään täyteosuuksia vaan tarina vei mukanaan alusta loppuun. Kirja olikin selvästi Liraelia lyhyempi. Tykkäsin myös siitä, että tarinaa kerrottiin aiempaa useammasta näkökulmasta, eikä rajoituttu ainoastaan Liraeliin ja Samethiin. L & S olivat kyllä tällä kertaa ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Abhorsen yllätti, se oli parempi kuin edeltäjänsä ja syvällisempi kuin aiemmat osat. Kirjassa Vanhan Valtakunnan magia ja Ancelstierren nykyaika kohtaavat tuhoisasti. Kirjassa on paljon salaisuuksia ja osa jääkin salaisuuksiksi (kuten Koira). Orannis oli mielenkiintoinen hahmo, mutta hänen vaikutusperänsä jäivät vähän epäselviksi. Kirja oli huimaavan jännittävä ja Sabrielista ja Liraelista tutut hahmot syventyivät lopullisesti eläviksi ihmisiksi ja sielullisiksi olennoiksi. ... (lisää)
ShadowElf avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä on yksi parhaista kirjoista, jonka olen lukenut. Vanha valtakunata-trilogian päätösosa, joka pitää otteessaan yhtä tiukasti kuin kaksi aiempaakin osaa. Tarinassa on riemua, taikuutta, jännitystä ja surua ja aivan omanlaisensa maailma. Tai periaatteessa mukana on kaksi maailmaa; vanha valtakunta ja nykyaikainen maailma sen ulkopuolella. Henkilöt ovat persoonallisia ja miellyttäviä ja tarinaan on helppo uppoutua mukaan. Kirja on melko paksu, mutta sen luki todella nopeasti ... (lisää)
Faw-E avatar
Kirjoittanut
4.0
Haikea olo jäi minullekin. Loppu oli vähän töksähtävä, mutta ihana sarja oli kuitenkin. Neljä tähteä. Olen lukenut kaikki muutkin sarjan kirjat, ja ihania ovat olleet. Suosittelen. Välillä pientä tyhjän jauhantaa, ja siinä sai patistella itseään lukemaan. Suosittelen silti luottavaksi, mikäli tällaisesta fantasiasta ja magiaan vivahtavavasta kirjallisuudesta pitää.
Puolikuu avatar
Kirjoittanut
2.0
No huhhuh, ihan vaivoin sain luettua. Olin kerran lukenut Liraelin joskus, ja ihan siitä pitänytkin, sekä hyllyyn tämän hankkinut. Pakkohan se oli kahlata läpi ja hiukan kiinnostikin. Mutta! Mitä voi odottaa kirjalta, jossa on about 500 sivua (ottaen huomioon leveät marginaalit ja ison fonttiin) tungettu liian täyteen juonenkäänteitä ja taikaa? No, kaikki nyt vaan sattuu tapahtumaan hirveällä vauhdilla ja uusia taikajuttuja esitellään suunnilleen yksi kymmentä sivua kohti. Ei ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
3.0

Sarjan kolmannessa osassa käydään taistelua muinaista maailmojen Tuhoajaa ja sen kätyreitä vastaan niin Elämässä kuin Kuolemassa. Sankariparin Liraelin ja prinssi Samethin on määrä taltuttaa pahuus puhuvien eläinten, kissa Moggetin ja Kurittoman Koiran, avustuksella. Taistelu käydään taikuuden keinoin, kuulijaansa määrätyllä tavalla vaikuttavien kellojen avulla.

Tarina on vauhdikas ja toiminta painotteinen. Kirja ei tuo sinänsä mitään uutta ideaa tarinaan, mitä ... (lisää)

Lexei avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873