Jäämaan huuto (Jäämaan kronikka, #1)
Keskiarvo 3.75
3.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (171)
Kirjahyllytilastot

Jäämaan huuto

Stuart Hill
Julkaistu: huhtikuu 3, 2006 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Cry of the Icemark
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: ihmissudet, noidat, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällyksen kuvitus: Gary Blythe ja Carol Lawson. Sisuskuva: Carol Lawson. Sidottu.

Eteläisen Polypontuksen voittamattomaksi huhuttu sotapäällikkö Scipio Bellorum marssii armeijoineen kohti pohjoista. Jäämaa, mahtavien naapuriensa puristuksessa sinnittelevä pieni kuningaskunta, etsii liittolaisia jopa entisistä verivihollisistaan. Väistämättömään sotaan valmistautuva kuningas Punarauta määrää 14-vuotiaan tyttärensä Thirrinin järjestämään pääkaupungin asukkaiden evakuoinnin etäiseen Hypolitanian provinssiin. Neuvonantajakseen Thirrin nimittää omapäisen noidanpojan Oskanin, jonka äidiltä perityt taidot ovat pian tarpeen.

Kun kuningas Punarauta kaatuu hurjassa taistelussa, Thirrin ottaa hennoille harteilleen vastuun kansansa tulevaisuudesta. Ankaran talven ahdistamat armeijakunnat ryhmittyvät uuteen sotaan rintamalinjojen molemmin puolin. Vaikka ihmissudet ovat jo vannoneet Jäämaalle ikuista uskollisuuttaan, on ”Pohjolan Villikissan” vielä taivuteltava Veripalatsin vampyyrikuninkaalliset ja ylväät jättiläislumileopardit puolelleen!

Englantilaisen Stuart Hillin esikoisromaani Jäämaan huuto on valloittava fantasiaseikkailu saagojen ja sivistyksen yhteentörmäyksestä; vaikuttava kertomus ystävyydestä, kasvusta ja horjumattomasta uskollisuudesta. Kirjan elokuvaoikeudet on myyty Fox 2000 -studiolle.

muokattu 17.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lasinen miekka (Hopea, #2)Jään valtakunta (Noitien taistelu, #2)Tähtiyö (Soturikissat: Uusi profetia, #4)Hevonen ja poika (Narnian tarinat, #5)Tuulihevonen (Oman keisarien aikakirjat, #2)

Kirja-arvioita (5)

Sini avatar
Kirjoittanut
1.0
Kaksikymmentä vuotta sitten olisin ollut innoissani tästä kirjasta. Sen ainaisen kuninkaanpojan sijaan kuninkaantytär joutuukin seikkailuihin ystävänsä noitapoika Oskanin kanssa! Ovatko he ihastuneita? Tietty isäkuninkaan kuolema oli ikävää, mutta kyllähän neljätoistavuotias Thirrin pärjää kuningattarena, vaikka ylivoimaisen vahva vihollinen haluaakin valloittaa Jäämaan. Hänhän on loistava hallitsija, taistelija, strategi ja diplomaatti, joka saa puhuttua avukseen ... (lisää)
Xariel avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli mukavaa luettavaa näin kylmänä talvi-iltana. Ihan hyvää fantasiaahan tämä on, tosin ei yltänyt läheskään suosikkeihini. :) Perustasoa, aika ennalta-arvattavaa, mutta mikäs siinä. Tämä sarjan ensimmäinen osa on mukava, siinä oli tietynlaista raikkautta. Alku oli kohtuullisen houkutteleva, siinä keskitasoa, mutta lopun omaperäisyys nosti pisteitä. Oskan on hieno tyyppi, kiinnostava. Hänen noituutensa on kirjan kiinnostavimpia kohtia, mikä pätee myös toisen ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja on luettava ja suht kohta hyvä, mutta ei mikään kovin mielenkiintoinen tai eksoottinen. Fantasiakirjallisuuden kaurapuuroa minusta. Tarina kyllä kulkee mutta siihen tylsistyy paikoitellen. Kirjassa oli aika paljon kliseitä ja stereotypioita, paikka päähenkilö olikin tyttö. Lisäksi minua häiritsivät kasvillisuuden vääristymät, joita tapaa aina kun kyseessä on kirjailija joka ei ole koskaan käynyt pohjoisessa. Muutamia omaperäisiä ideoita esiintyi, mutta ne eivät ... (lisää)
Elsku avatar
Kirjoittanut
5.0
Tosi hyvä kirja, oli mahdotonta lopettaa lukemista, sen jälkeen, kun olin alottanut. Aikaisemmin luin vain tietyn tyyppisiä fantasia-kirjoja, mutta sitten löysin tämän. Mielestäni ainoa huono asia oli se, että taistelut oli kuvailtu niin tarkasti. Välillä en jaksanut lukea koko taistelua, mutta kaikki muut kohdat oli mielestäni hyviä.
The Fantasy avatar
Kirjoittanut
5.0
Hmmm... kirja oli parhaimpiak irjojam mitä olen lukenut. Huomattavasti sopii vähän paremmin nuoremmille mutta loistava kirja silti. Alussa Jäämaan huuto vaikutti vähän oudolta. Oskanin ilmestyminen toi mieleen salamurhaajan. Ensin niin luulinkin mutta sittenhän paljastui että hän on noita. Thrrinillä on pitkä nimi ja loistava kyky hankkia liittolaisia. Hän nyt saa kenet tahansa liittoon kanssaan. Tuntuu kuin kirjoittajalla ei olisi kovin paljon mielikuvitusta koska Polypontus ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
haplotus
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728