Mosaiikkilintu (Oman keisarien aikakirjat, #1)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (77)
Kirjahyllytilastot

Mosaiikkilintu

Ulla Viertola
Julkaistu: helmikuu 11, 2006 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Mosaiikkilintu eli petoksen, kasvamisen ja uskollisuuden tarina. Graafinen suunnittelu: Sami Saramäki. Sidottu.

Oman valtakunnan keisari Adulkar III on kovin nuori; kansa ei voi luottaa häneen hädän hetkellä, kun Omalle elintärkeä joki kuivuu ja koko valtakunta on vaarassa.

Keisarillinen unennäkijä varoittaa Adulkaria vihaisista vesihengistä, ja Adulkar lähtee matkaan halki autiomaan lepyttääkseen niitä. Mutta hänen tielleen ilmaantuu pahanilmanlintuja. Oliko unennäkijän kertomus sittenkin valetta? Ja jos, niin kuinka syvällä ovat petoksen juuret?

Aatelisrouva Aurelia tahtoo tyttärensä Elenjan Adulkarin puolisoksi. Tytär on muuten kelpo aatelisneiti, mutta hänessä on yksi paha vika. Tyttö puhuu usein oudosta kyvystään aistia toisten ihmisten tunnetilat, ilon ja pelon, jopa kuoleman tyhjyyden. Oman valtakunnan alati syvenevässä kaaoksessa Elenjan tunneaseen voima on mahtava.

Ulla Viertolan esikoisteos puhuu viisaasti ja taitavasti ystävyydestä ja vallanhimosta. Kirjassa käsitellään syvällisesti myös sitä, kehen ja mihin maailmassa voi uskoa ja luottaa.

muokattu 20.01.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Maresi (Punaisen luostarin kronikoita, #1)Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)Matkalaiset (Syysmaa, #6)

Kirja-arvioita (4)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Alku oli vähän kankea, ja viittasi samanlaiseen keskinkertaisuuteen kuin aiemmat kotimaisen fantasian tuotokset, mutta pian alun jälkeen tarina vei mukanaan ja paljastui varsin hyväksi. Tosin seksuaalisuuden siivoaminen tarinassa vain pieneksi viitteeksi jolla annetaan lukijan ymmärtää mitä on tapahtunut, harmitti vähän, mutta sen ymmärtää kun kirja on suunnattu lapsille ja nuorille. Adulkar kasvaa kirjan aikana todelliseksi keisariksi, kun taas hänen sisarensa vajoaa Rooman ... (lisää)
Shjaawen avatar
Kirjoittanut
3.0
Alku oli mitä oli, mielenkiinto meni lukea, luin alun syyskuun alussa, lopun tuossa viimeyönä. Jossain vaiheessa kirja meni oikeasti ihan mielenkiintoisesksi. Ja asitä voi melkein sanoa jopa hyväksi. Suomalaisessa fantasiassa on paljon kehittämistä. Kisrja oli jollain tapaa ihanan omalaatuinen, jollain tapaa niiiiiiinn kliseisnen. pidin siitä silti. Sääli kun kaikkea ei sanottu suoraan, vaan joutui lukemaan rivien välistä. Kirja oli kuitenkin ihanaa vaihtelua pitkään yhteiskuntapolitiikkaa käsittelevään opiskelujaksoon, joka tappoi melkein mielikuvitukseni...
Pipariponi avatar
Kirjoittanut
3.0
Mosaikkilintu on ihan hyvä kirja kun ottaa huomioon se että sen on tehnyt suomalainen kiirjailija. En olisi odottanut edes tämän veroista teosta. Jännitystä ja naurua jäin vähän kaipaamaan, mutta tilanteita, paikkoja ja henkilöitä kuvaltiin melko hyvin. Välillä tarina alkoi hieman pitkästyttämään,toimintakin oli joskus vähän vaisua. Jatko-osissa on aikla lailla sama juttu, kaiken olisi mielestäni voinut laittaa yhteen kirjaan. Toiminta kaipasi vähän vauhtia. Sanoisin että 8-.
vicke avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja alkoi vaisusti, melkein sanottuna tylsästi ja kliseisesti. Seuraavien kappaleiden aikana mielekiinto kasvoi... Tempoi mukaansa. Kirja oli hyvä luettava, mutta kirjassa on yksi paha virhe, se loppuu kesken. Kirjan loppuun ei saa järkevää tilannetta mitä tulee tapahtumaan.
Paikalla 3 jäsentä ja 41 vierailijaa
Pete, Skie, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379