Narrin matka (Lordi Kultainen, #1)
Keskiarvo 4.36
4.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (391)
Kirjahyllytilastot

Narrin matka

Robin Hobb
Julkaistu: lokakuu 2003 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Fool's Errand
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kissat
Osallistu keskusteluun (viestejä 208 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Sauli Santikko.

1. laitos: Otava, 2003. Kannen kuva: John Howe. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.
2. laitos: Otava, 2019. Seven. Kannen kuva: Jackie Morris. Nidottu.

FitzUljas Näkijä, alias Tom Mäyräviiru, on elänyt viisitoista vuotta erakkona, seuranaan vain kasvattipoikansa Onni ja sutensa Yönsilmä. Hiljainen elämä häiriintyy, kun ystävät menneisyydestä ilmestyvät yllättäen hänen syrjäiseen majaansa ja vetävät hänet mukaan etsimään Peuralinnan kadonnutta prinssiä.

Tehtävä osoittautuu monin verroin raskaammaksi ja mutkikkaammaksi kuin kukaan olisi osannut odottaa. FitzUljas on kuitenkin ainoa, joka voi pelastaa herttuakunnan poliittiselta sekasorrolta, apunaan hallitsemansa kaksi taikuuden lajia: arvostettu, kuninkaallinen Taito ja halveksittu, eläimellinen Vaisto.

Narrin matka aloittaa Robin Hobbin uuden Lordi Kultainen -sarjan, joka jatkaa upean, valtavan suositun Näkijän taru -trilogian tarinaa.

muokattu 06.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Taru sormusten herrastaValtaistuinpeli (Tulen ja jään laulu, #1)Locke Lamoran valheet (Herrasmiesroistot, #1)Salamurhaajan oppipoika (Näkijän taru, #1)

Kirja-arvioita (5)

Denizen avatar
Kirjoittanut
4.0
Narrin matka, aiemman sarjan jälkeen odotukset olivat korkeat, ja siksi teos jäi hieman mitäänsanomattomaksi. Kirjan nimi viittaisi Narrin vahvempaan läsnäoloon, mutta sellaista on turha odottaa, ja kirjalla kestää muutenkin turhan pitkään alkaa. Kun kirja sitten pääsee käyntiin, on vauhti sopiva, ja sitä tekee mieli lukea melko tauotta. Mukaan on tuotu lisää uudenlaista taikuutta, mikä toisaalta hieman harmittaa, mutta toisaalta kiehtoo. Ärsyttävänä piirteenä on ... (lisää)
Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
3.0
Monesti trilogian aloituskirja on sarjan paras teos, mutta tässä tapauksessa se ei pidä paikkaansa. Fitz saadaan kyllä jälleen mukaan seikkailuun, mutta silti koko kirja tuntuu vain olevan pohjustusta tulevalle eikä tarinana loista. Silti kirjana ok tapaus ja suosittelen tämän trilogian lukemista.
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Narrin matka ei ole Hobbin kirjoista se vahvin. Prinssin etsiminen ja jahtaaminen muistuttaa aika paljon fantasiamaailmaan sijoitettua Sherlock Holmes-tarinaa. Tarinassa on jännitystä ja juoni pysyy kiinnostava loppuun asti, mutta silti kirja ei yllä muiden Hobbin teosten tasolle. Ainoa traaginen hetki koittaa lopussa, tosin se on sitäkin koskettavampi. Fitz temmataan taas seikkailuihin ja uutta näkökulmaa tuovat hänen vaikeutensa ottopoikansa kanssa. Mutta kirja kannattaa lukea jotta ... (lisää)
Mirelle avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli melankolinen. Suretti lukea Tom Mäyräviirusta joka oli joskus ollut niin iloinen Fitz. Mutta siitä huolimatta, kirja oli hirmu mielenkiintoinen ja ahmaisin sen heti. Toivon vaan, että kirjasarja loppuisi onnellisesti, sillä haluisin päähenkilölle tapahtuvan edes jotain hyvää. Narri oli huvittava hahmo jonka seikkailuja luki lämmöllä.
celeblith avatar
Kirjoittanut
2.5
Odotin enemmän tältä trilogialta, vaikka edellisessäkin oli hieman loppupuolella innostus ja mukana pysymisongelmia. Kuninkaan salamurhaaja-trilogian luettuani jatkoin suoraan tähän, mutta tähän ensimmäiseen osaan se jäikin. Jotenkin tarina ei temmannut mukaansa. Kaksi seuraavaa osaa ovat edelleen lukematta. Ja jotenkin jäi sellainen tunne, että lunkohan tätä ensimmäistäkään ihan loppuun.
Paikalla 2 jäsentä ja 62 vierailijaa
Echramath, Kuunliekki
Uusin jäsen: Matti
Jäseniä yhteensä: 9885