Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Marja Kyrö. Sidottu, kansipaperi.
Hurjat seikkailut johdattavat Rumon kauhun ja pimeyden valtakuntaan
Rohkeaksi taistelijaksi ja eteväksi puusepäksi kasvanut Rumo löytää wolpertingien autiosta kaupungista maahan repeytyneen kuilun ja laskeutuu karmaisevien tarinoiden Alimaailmaan, jossa asustaa suorastaan helvetillistä väkeä.
Alimaailmaa hallitsee ilkeä ja mielipuoli kuningas, ja sen asukit imaisevat pahaa-aavistamattomia ylämaailmalaisia maan uumeniin veristen gladiaattoritaisteluiden uhreiksi.
Pimeyden valtakunnassa itää myös tappava sairaus, jonka takana on kavala alkemisti.
Vaarojen täyttämällä matkallaan Rumo joutuu mitä hurjimpiin seikkailuihin – ja kasvaa oikeaksi sankariksi.
”Pelottava kuin Hieronymus Bosch, mielikuvituksellinen kuin Douglas Adams ja vitsikäs kuin Woody Allen.” – Facts
Saksalainen Walter Moers (s. 1957) on kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, kuvataiteilija ja kuvanveistäjä, jonka omaperäinen maailma lumoaa kaikenikäiset. Rumo Ylämaailmassa – Pimeyden ihmeet 1 ilmestyi suomeksi syksyllä 2005.
Arvosana kirjalle
Käännetty englanniksi Rumo & His Miraculous Adventures
Walter Moers
Walter Moers (s. 1957) on saksalainen kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, kuvataiteilija ja kuvanveistäjä. Hän on itse kuvittanut Zamonia-kirjansa.
Moersia pidetään nuorten ja aikuisten kirjallisuuden välisen rajan ylittäjänä. Hän kirjoittaa nuorille, mutta hänen teoksistaan nauttivat myös aikuiset.
Kirja-arviot & arvosanat
Kirja-arviot 179
Viestit 0
'Rumo Alimaailmassa' on kiinteä jatko 'Pimeyden ihmeiden' 1 osalle 'Rumo Ylämaailmassa'. Meno on yhtä hurjaa ja Moersin taito yhtä korkealla kuin ennenkin. 'Rumo Alimaailmassa' muistuttaa enemmän perinteistä seikkailutarinaa, mutta osaltaan tämä johtuu siitä, että se on tarinan idea, Rumosta tulee wolpertingien sankari vaarallisen pelastusretken kautta. Matkan aikana Rumo saa apua niin eläviltä vainajajeteiltä kuin tammijätti Yggdra Sililtä. Samaan aikaan vangitut wolpertingit taistelevat hengestään aikaa vastaan Kauniin Kuoleman Teatterissa. Rumon rakastettu Rala puolestaan on joutunut hirvittävän Kuparineidon sisään Kenraali Tiktakin vangiksi. 'Rumo Alimaailmassa' on yhtä mahtava, koskettava, syvällinen sekä hulvattoman hauska kuin aiempi osansa. Rumo-kirjoillaan Moers on minusta erittäin lähellä Pratchettin tyyliä. Jäänkin toivomaan, että Moers jatkaa Rumon ja wolpertingien tarinaa siitä, mihin 'Alimaailma' lopetti. Kirja on todella hyvä, joten suosittelen sitä kaikille 'Ylämaailman' lukeneille. Arvosana: 10.