Atomi
Keskiarvo 2.94
2.94 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Atomi

Steve Aylett
Julkaistu: elokuu 16, 2006 (Like)
Alkuperäinen nimi: Atom
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: bizarro-fiktio

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Johanna Vainikainen-Uusitalo. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2006.

Film noir -henkinen dekkaritarina, valon nopeudella kiitävä, kyyninen jännityskertomus mielikuvituksellisten ja naurettavien tapahtumien keskeltä, gangstereiden valloittamasta suurkaupungista. Etsinnän kohteena ovat aivot. Ne kuuluivat Tony Curtisille.

Jos sinulla on asiaa Eddie Thermidorille tai jollekin hänen pojistaan, sinun on parempi lähettää asialle oikea mies. Taffy Atomi on sellainen. Hän on kiillottanut kilpensä Beerlightissä, kaupungissa joka poreilee kuin syövyttävä happo, ja hänellä on todella murhanhimoinen kultakala. Ehkä hän voi valottaa, mitä tapahtui sinä iltana kun kaupungin aivovirasto posahti taivaisiin ja vei mennessään Tony Curtisin aivot...

Atomi vahvistaa Steve Aylettin aseman yhtenä nykykirjallisuuden innostavimmista ja omaperäisimmistä äänistä ja takaa Beerlightin pysyvän yhtenä lomakaupunkien top tenin hännänhuipuista.

Steve Aylett syntyi vuonna 1967 ja asuu Englannissa. Hän on julkaissut neljä muuta romaania.

Kirja-arvosteluja:

“Aylett rulaa kuin spiidiä tykittävä norsulauma!” – Tähtivaeltaja

”Tähtiroolissa Aylettin salamavauhtia aiheesta ja ideasta toiseen kimpoileva teksti, joka parhaimmillaan mojauttaa yhtaikaisesti sekä nauruhermot että älynystyrät hyrräämään. Hykerryttäviä vertauskuvia, kielellistä leikkiä ja absurdeja ideoita vilisevän proosan villeys välittyy yllättävän hyvin suomennoksesta.” – Ilja Rautsi, Tähtivaeltaja

”Värikkäitä kielikuvia ja nasevaa satiiria tulviva hulvaton film noir -pastissi.”  – Tähtivaeltaja-palkintolautakunta

(muokattu 14.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kummalinnun munia 1: Sadan sanan tarinoita (Kummalinnun munia, #1)Matka (Kepler62, #3)Siirros (Siilon saaga, #2)Rämeen olento: Neljäs kirja (Rämeen olento, #4)Pimeä sydän (Mystic City, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jussi Hirvi avatar
Kirjoittanut ()
4.0

Ostin tämän kirjamessuilta Booky.fi:n kahden euron pöydästä. Ja onneksi, sillä tämähän on hyvä, saatan jopa pitää kirjan. 


Teksti on jatkuvaa tykitystä ja kuvien törmäyttämistä, tuskin yhtään merkityksiltään konventionaalista virkettä löytyy. Hiukan rasittavaa, mutta antoisaa. Tekstiä voi lukea runoutena. 


Tarinakehys ja henkilöhahmojen perustyypit on otettu suoraan Chandlerin täydellistämästä ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Jukuke
Uusin jäsen: Sini
Jäseniä yhteensä: 8861