Morelin keksintö
Keskiarvo 2.75
2.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Morelin keksintö

Adolfo Bioy Casares
Julkaistu: 2002 (Kookos Kustannus)
Alkuperäinen nimi: La Invención de Morel
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, maaginen realismi

Alkuteos ilmestynyt 1940. Suomentanut Satu Ekman. Otteen José Ortega y Gassetin esseistä Taiteen irtautuminen inhimillisestä ja Ajatuksia romaanista on suomentanut Sinikka Kallio (Otava, 1961). Kannen suunnittelu ja taitto: Folio Oy. Jorge Luis Borges: Esipuhe. Kannen kuva: Suranga Wickramanayake. Nidottu.

Argentiinalainen Adolfo Bioy Casares (1914–1999) on Latinalaisen Amerikan kirjallisuuden merkittävämpiä vaikuttajia, jota on kiitetty omintakeisesta ja hiotusta tyylistä. Elämäntyöstään hän sai espanjankielisen kirjallisuusmaailman arvostetuimman palkinnon Premio Cervantesin vuonna 1990.

Bioy Casaresin pääteos Morelin keksintö (1940) on klassikko, monitasoinen romaani, joka avasi uuden kehityskauden Latinalaisen Amerikan fiktiossa. Sitä voidaan pitää niin fantasiakirjallisuutena kuin seikkailuromaanina, jossa pohditaan todellisuuden rajoja, kuolemattomuutta ja rakkautta. Jorge Luis Borges toteaa esipuheessaan, että ”ei ole perusteetonta eikä liioiteltua arvioida romaania täydelliseksi.”

muokattu 14.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hotel SapiensKahdeksan puraisua: NovellejaTaivaalta pudonnut eläintarhaMissä junat kääntyvät (Portti-kirjat, #4)Surupukki: Ruotsalaisia tieteistarinoita
Paikalla 3 jäsentä ja 30 vierailijaa
Tiia, KiLLPaTRiCK, LordStenhammar
Uusin jäsen: Tiia
Jäseniä yhteensä: 9324