Kuoleman ikuistama (Eve Dallas, #3)
Keskiarvo 3.69
3.69 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (53)
Kirjahyllytilastot

Kuoleman ikuistama

J. D. Robb
Julkaistu: tammikuu 27, 2006 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Immortal in Death
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, romantiikka, jännitys
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Satu Leveelahti. Kannen kuva: Photonica. Kansi: Vivid. Kannessa ja selässä teksti: Nora Roberts alias J. D. Robb. Sidottu.

Yksi New Yorkin kuuluisimpia huippumalleja on murhattu pikkutunneille jatkuneiden pirskeiden päätteeksi. Kaunis Pandora oli tottunut saamaan kaiken mitä halusi – myös toisen naisen miehen. Nyt Pandora on menettänyt kasvonsa, pöyristyttävän kirjaimellisesti.

Eve Dallasin sydän kylmenee, kun pääepäillyksi nimetään Mavis, hänen rakas ystävättärensä, ammatiltaan kappakalaulajatar. Eve uskoo Mavisin viattomuuteen, sillä kaikkihan tietävät, ettei Mavis tappaisi kärpästäkään. Mutta Eve ei osaa aavistaa, että muodin kimaltaviin kulisseihin kätkeytyy huumehöyryinen todellisuus. Kaikki on kaupan maailmassa, joka palvoo sokeasti nuoruutta ja kauneutta. On vain sovittava hinnasta ja maksettava mitä pyydetään.

Kuoleman ikuistama on kolmas osa supersuositussa Eve Dallas -sarjassa, joka kertoo kolmekymppisestä naispoliisista tulevaisuuden New Yorkissa. Sitoutumiskammoinen Eve on vihdoinkin vastannut myöntävästi miesystävänsä Roarken kosintaan, vaikka painajaiset vaivaavat häntä yhä. Hääpäiväkin on lyöty lukkoon, ja se lähestyy uhkaavasti. Onneksi tiedossa on kunnon polttarit...

Nora Roberts tunnetaan nykyisin Suomessakin myös kirjailijanimellä J. D. Robb. Dekkarisarjansa kirjailija halusi kirjoittaa uudella nimellä merkiksi siitä, että Eve Dallasin hahmossa hän paljastaa lukijoilleen jännittävän ja samalla leikkisän puolen itsestään.

muokattu 23.05.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuoleman hurmio (Eve Dallas, #4)Kuoleman riitit (Eve Dallas, #5)Kuoleman salaliitto (Eve Dallas, #8)Kuoleman enkeli (Eve Dallas, #6)Maineikas kuollessaan (Eve Dallas, #2)

Kirja-arvioita (4)

rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0

Kuoleman ikuistama on mielestäni tähän mennessä Eve Dallas sarjan paras kirja. Juoni on erinomainen ja hahmot ovat jo niin tuttuja, että heistä on alkanut pitää tosissaan. Murhaaja ei ollut mikään yllätys, olin arvannut tämän jo aikaisemmin. Voi sanoa, että Roberts paljasti hänet eräässä kohdassa, missä hän sai kohtuuttoman raivokohtauksen, kun Eve ei suostunut pidättämään yhtä epäiltyä. Siinä vaiheessa tiesin, että kyseinen henkilö on murhaaja, joten tämä on ... (lisää)

Keskiyön kyyhkynen avatar
Kirjoittanut
4.0
Kuoleman ikuistama sukelsi jälleen uusien murhien ja niiden selvittelyjen keskelle. Kirja avasi Even menneisyyttä ja sai minut tuntemaan suuren kirjon eri tunteita. Menneisyyden lisäkisi Eveä hämmensivät hääsuunitelmat ja iki ihana Roarke! Huumeista en ole aikaisemmin lukenut, mutta tässä kirjassa se ei haitannut. Juoneen pääsi helposti mukaan ja se otti omakseen. Uskoin jo lopun jäävän avoimeksi, mutta niin vain Roberts sai parille viimeiselle aukeamalle hämmästyttävän loppuratkaisun! Murhaaja tuli minulle täysin yllätyksenä! Ei voi kuin ihailla kirjailijan kykyä yllättää aina uudelleen!
Katjuska avatar
Kirjoittanut
2.5
Olen pettynyt. Juoni kulki hyvään tahtiin, kirjasta löytyi myös pikkaisen tylsiä kohtia, mutta olen silti pettynyt. En oikein tiedä miksi petyin, mutta kirja ei vain vastannut odotuksiani, vaikka en osannut arvata murhaajaa. Petyin luultavasti siihen, että kirja ei eronnut paljoa edellisistä osista(vaikka sen juoni kulki hyvään tahtiin ja tylsiä kohtia oli vain vähäsen), eikä siinä tapahtunut mitään "uutta", lukuunottamatta Even Roarken suhteen edistymistä (toisaalta ... (lisää)
Liliales avatar
Kirjoittanut
4.0
Kuin sarjan edellisetkin osat, myös tämä osa oli jännittävä ja hyvää luettavaa. Kaikki murhat ovat olleet mielenkiintoisia omalla tavallaan ja tutkimuksia oli mukava seurata ja miettiä niitä myös itse :) Mutta yhtä asiaa toivoisin, mikä olisi että Roarken näkökulmasta kerrottaisiin enemmän, mitä hän ajattelee ja miten hän toimii. Ei pelkkästään Even näkökulmasta, vaikka Eve onkin mahtava hahmo. Muulta osin, hyvä kirja.
Paikalla 2 jäsentä ja 32 vierailijaa
blackstar, Mustelmann
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571