Kolmen kertomus (Prydainin kronikka, #1)
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (62)
Kirjahyllytilastot

Kolmen kertomus

Lloyd Alexander
Julkaistu: 1987 (Weilin+Göös)
Alkuperäinen nimi: The Book of Three
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1963. Suomentanut Ritva-Liisa Pihljerta. Päällys: Eki Laakkonen & Anne Peränen. Sidottu.

Taran on orpo poika, joka asuu Prydainin mailla pienellä Caer Dallbenin maatilalla ja hoitaa kasvatusisänsä tietäjä Dallbenin valkoista ennustajasikaa ja haaveilee urotöistä, vaikkei osaa edes käyttää miekkaa.

Yllättäen kylän rauha rikkoutuu: pimeyden ruhtinas Arawn haluaa saada koko Prydainin haltuunsa ja pahan voimat uhkaavat kaikkia maan asukkaita. Ennustajasika Hen Wen pakenee ja Taranin tehtävä on hakea se takaisin, sillä Hen Wen tietää enemmän kuin Taran osaa aavistaakaan. Taranin hurjat ja vaikeat seikkailut alkavat ja yhdessä ystäviensä kanssa hän taistelee Arawnia ja tämän sieluttomia ja tunteettomia sotilaita vastaan.

Kolmen kertomus on viisiosaisen Prydainin kronikan ensimmäinen osa. Prydainin kronikka on modernin fantasiakirjallisuuden parhaita teoksia, ja se pohjaa vanhaan eurooppalaiseen, erityisesti kelttiläiseen, perinteeseen.

(muokattu 13.02.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Brisingr (Perillinen, #3)Keskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Alku oli hieman kliseinen ja töksähtelevä, mutta pian Gwydionin ilmaannuttua näyttämölle tarina lähtee kunnolla käyntiin ja muuttuu kiinnostavaksi. Hen Wen kaikessa sikamaisuudessaan on enemmänkin kuin ennustajasika, Hen Wen on inhimillinen mutta puhekyvytön sika. Eilonwy on ehdottomasti kirjan herkullisin hahmo ja tuntuu olevan ainoa Dallbenin ja Gwydionin lisäksi selvästi ja kirkkaasti ajatteleva henkilö koko Prydainissa. Kuningas Sarvipää jäi aika epäselväksi hahmoksi. ... (lisää)
Paikalla 100 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Kinnunen
Jäseniä yhteensä: 8766