Kuoleman koetukset (Darren Shanin tarina, #5)
Keskiarvo 3.87
3.87 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (158)
Kirjahyllytilastot

Kuoleman koetukset

Darren Shan
Julkaistu: 2006 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Trials of Death
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, nuoret
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Kaijamari Sivill. Nidottu.

1. painos: Tammi, 2006. Nidottu.
2. painos: Tammi, 2007. Tam tam -sarja. Nidottu.

Darren Shanin on läpäistävä viisi kuolemanvaarallista koetta todistaakseen olevansa kelpo vampyyri. Hän ei voi kieltäytyä eikä epäonnistua – ainoa vaihtoehto on kuolema. Koettuaan vesilabyrintin, neulapolun ja lieskasalin kauhut Darren on kehnossa kunnossa. Ennen kuin viides koetus ennättää edes alkaa, tielle osuu äkkiarvaamatta ylimääräisiä hankaluuksia: petturi, joka väittää olevansa pelastaja, kuumeinen pakomatka Vampyyrivuoren uumenissa ja violetti-ihoisten vihollisten kohtaaminen...

Karmivan jännittävän sarjan viides osa.

LUE JA PELKÄÄ! Odotettu viides osa ilmestyy nyt tamtam-pokkarina!

muokattu 13.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina, #12)Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)Sielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)

Kirja-arvioita (6)

Pennywere avatar
Kirjoittanut
5.0
Kuoleman koetukset on helppo kirja, jonka voi lukea helposti vaikka päivän aikana. Mielestäni tämä on yksi sarjan parhaimmistoa, koska tässä kerrotaan perusteellisesti hahmojen tunteista koetuksia koskien, sekä itse koetukset oli kerrottu hetki hetkeltä. Monta täpärää tilannetta siellä oli, mutta Darren selviytyi niistä hienosti. Oli myös mukava lukea Elävien kuolleiden juhlista, miten vampyyrit käyttäytyvät ollessaan suurissa porukoissa. Lopussa oli myös järkyttävä ... (lisää)
Rauros avatar
Kirjoittanut
4.5
Oikeasti lempparini sarjassa! Paljon raakoja kohtauksia joten ei alle 10 vuotiaille ;)!
Ruttola avatar
Kirjoittanut
4.0
Lempikirjani Darren Shaneista... Muut ovat pitkästyttäviä, mutta tässä on hyviä tapahtumia... ei aivan perusvampyyriä, tämä Darren Shan ja siksi kiinnostava. Pelottavin on tulikoetus... Olen lukenut darren shanit kahdesti ja suosittelen ehdottomasti yli 10 vuotiaille.. sillä paljon raakoja kohtauksia
manni avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli ihan OK, vaikkakin mielestäni tämä kirja otti vähän takapakkia edellisien kirjojen nousujohteisessa jatkumossa. Kirja ei antanut oikeastaan mitään juonellisesti. Kuoleman koetukset olivat itsessään mielenkiintoisia, mutta se miten Darren selvisi niistä oli typerästi kirjoitettu. Jokainen koetus päättyi siihen, että Darren on varma että hän kuolee, mutta hupsista keikkaa jollain ihmeen kaupalla hän selviää, vaikka kaikki odottivat että hän kuolee. Yhden kerran se ... (lisää)
Lonely Reader avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä kirja on suoraa jatkoa sarjan edelliselle osalle. Sarjan juonta eteenpäin vieviä tapahtumia ei paljoa ollut, mutta itse pidin tästä kirjasta silti. Koetukset oli hyvin kuvattu, vaikka aivan jokaisessa tapahtui toistoa: Darren selviää täpärästi kuolemalta. Tätä olisi voinut käyttää yhdessä, ehkä kahdessa koetuksessa, mutta ei missään nimessä kaikissa.. Tykkäsin tässä osassa lähes jokaisesta henkilöstä. Hieman häiritsi kirjailijan toistot ja esittelyt jokaisesta ... (lisää)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455