Unienvaihtaja (Aalto ja Myrsky, #1)
Keskiarvo 3.89
3.89 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Unienvaihtaja

Eppu Nuotio, Tuutikki Tolonen
Julkaistu: 2005 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuva: Sari Airola. Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu.

Kaksi kaverusta lähtee kesätöihin kummitätinsä luokse. Tytöt ovat antaneet toisilleen lempinimet, sillä heidän omat nimensä ovat niin tylsiä. Kukapa haluaisi olla Anna-Leena? Aalto ja Myrsky asettuvat Myrskyn kummitädin luokse, tädin ihanaan vierastaloon, jossa he saavat asua aivan kahdestaan. Täti on outo, mutta kiehtova. Myrsky suorastaan palvoo tätiään, vaikkei oikeastaan tunnekaan tätä, sillä täti ei ole juurikaan pitänyt yhteyttä.

Täti valvoo yöt ja nukkuu aamupäivät. Tytöt tarkkailevat tädin öisiä liikkeitä. Näkevät tämän vaeltavan pitkin kylää kuin unissakävelijä ja retkiltään palattuaan maalaavan vimmatusti. Tytöt ovat päivisin muutaman tunnin tädin taidenäyttelyssä vahteina. Näyttelyn pääteos on suuri patsas, Unienvaihtaja. He huomaavat hämmästyksekseen, että näyttelyyn ilmaantuu aina vain uusia töitä ja nämä työt ovat kuin suoraan tyttöjen unista.

Kirjailija Eppu Nuotion ja sanataidekouluttaja Tuutikki Tolosen yhdessä kirjoittama lastenromaani.

muokattu 19.01.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keikaus (Huimaa, #3)Archie Greene ja taikurin salaisuus (Archie Greene, #1)Tobi Lolness (Tobi Lolness, #1)Senttu ja isosedän haamu (Senttu, #1)Vedeeran taru (Vedeera, #1)

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Unienvaihtaja ei ole huima ja jännittävä seikkailukirja vaikka siinä jännitystä onkin. Enemmän kirja lumoaa ja kietoo kesäiseen syliinsä maagisella kuvailullaan ja leppeydellään, kirja on kuin tuuli joka kannattalee vienosti lukijaa vieden häntä mukanaan. Kirjan henkilöt olivat kaikki monitahoisia ja monipuolisia henkilöitä joilla on myös sisäinen elämänsä. Tosin muutama näyttelyvieras oli hieman kliseinen mutta niin kuuluukin olla. Kirja oli hienon positiivinen, se loi ... (lisää)
Namine avatar
Kirjoittanut
5.0
Unienvaihtaja on mukaansatempaaja ja kauniilla kuvailullaan lumoava nuortenkirja. Sen tarkasti suunniteltu ja kirjailtu miljöö, henkilöt ja maisemat ovat upeita ja värikkäitä. Kirjan maailman voi suorastaan nähdä mielessään. Positiivinen ja iloinen tunnelma vallitsee kirjan alusta loppuun saakka ja sen lukeminen saa lukijansa hyvälle mielelle. Taide keskeisenä teemana vetoaa hyvin.
Paikalla 44 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455