Blarnia
Keskiarvo 2.07
2.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (23)
Kirjahyllytilastot

Blarnia

Michael Gerber
Julkaistu: huhtikuu 13, 2006 (Sammakko)
Alkuperäinen nimi: The Chronicles of Blarnia
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, narnia

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jussi Pelkonen. Sidottu.

Neljä lasta löytää tien uuteen maailmaan läpi vanhan vaatekaapin. He rikkovat tavaroita ja opettavat kokonaisen puhuvien eläinten sukupolven kiroilemaan. Perversien lapset muuttavat koko Blarnian kaatopaikaksi. Kuka voisi palauttaa kerran niin maagisen valtakunnan metsänraikkaan tuoksun? Ei ainakaan Valtava Velho; hänellä on omiakin ongelmia. Vain mahtava kissa Astma voisi korjata kaiken, mutta ikävä kyllä hän on alle puolimetrinen. Michael Gerberin mukaansatempaavan räävitön Blarnia on täynnä unohtumattomia hahmoja ja ällöttävän tunteilevaa moralisointia.

Äreän, piippua tupruttelevan tweedjakkuisen professorin fantasiakirjaklassikosta tehdään valtava maailmanlaajuinen elokuvamenestys. Miksi tämä kuulostaakaan niin tutulta? Rakastettu lastenkirja palaa uljaampana (parodiana) kuin koskaan aiemmin ja – täysin sattumalta – osuu juuri sopivasti rahastamaan filmiversion kustannuksella. Kävipä tuuri... Tämä on täydellinen kirja kaikille, jotka ihastuivat tai vihastuivat Peterin, Susanin, Edmundin ja Lucyn seikkailuihin. Loistava lahja; lepopäivän viihdykettä; täynnä älykkäitä vitsejä; nopeampi lukea kuin alkuperäinen, maksaa vähän enemmän kuin elokuvalippu, mutta kestää paljon pidempään.

muokattu 11.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Viikatemies (Kiekkomaailma, #11)Scifistin maljaLohikäärmeen retkikunta (Lumotun metsän kronikat, #3)Yläilmoissa – Onttujen kolmas kirja (Bromeliad-trilogia, #3)Valkoparta Karjupukki (Kiekkomaailma, #20)

Kirja-arvioita (2)

Dark Clark avatar
Kirjoittanut
4.0
Gerberin esikoisteos, Barry Trotter ja häpeämätön parodia, ei oikein onnistunut vakuuttamaan minua, mutta Narnian tarinoita parodioiva Blarnia hoiti homman senkin edestä kieroine huumorintajuineen ja lennokkaine, mauttomine heittoineen. Ehkä asiaan vaikutti myös lukemisajankohta, illalla kymmenen aikaan. Juoni on lyhykäisyydessään sellainen, että tärähtäneen hormonihoitopuoskarin koekaniineiksi myydyt Perversien lapset pääsevät vaatekaapin kautta Blarnian ihmemaahan, jossa ... (lisää)
Truuners95 avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 27 vierailijaa
Heini N.
Uusin jäsen: Heini N.
Jäseniä yhteensä: 9572