Blarnia - Michael Gerber4.14

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jussi Pelkonen. Sidottu.

Neljä lasta löytää tien uuteen maailmaan läpi vanhan vaatekaapin. He rikkovat tavaroita ja opettavat kokonaisen puhuvien eläinten sukupolven kiroilemaan. Perversien lapset muuttavat koko Blarnian kaatopaikaksi. Kuka voisi palauttaa kerran niin maagisen valtakunnan metsänraikkaan tuoksun? Ei ainakaan Valtava Velho; hänellä on omiakin ongelmia. Vain mahtava kissa Astma voisi korjata kaiken, mutta ikävä kyllä hän on alle puolimetrinen. Michael Gerberin mukaansatempaavan räävitön Blarnia on täynnä unohtumattomia hahmoja ja ällöttävän tunteilevaa moralisointia.

Äreän, piippua tupruttelevan tweedjakkuisen professorin fantasiakirjaklassikosta tehdään valtava maailmanlaajuinen elokuvamenestys. Miksi tämä kuulostaakaan niin tutulta? Rakastettu lastenkirja palaa uljaampana (parodiana) kuin koskaan aiemmin ja – täysin sattumalta – osuu juuri sopivasti rahastamaan filmiversion kustannuksella. Kävipä tuuri... Tämä on täydellinen kirja kaikille, jotka ihastuivat tai vihastuivat Peterin, Susanin, Edmundin ja Lucyn seikkailuihin. Loistava lahja; lepopäivän viihdykettä; täynnä älykkäitä vitsejä; nopeampi lukea kuin alkuperäinen, maksaa vähän enemmän kuin elokuvalippu, mutta kestää paljon pidempään.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: huhtikuu 13, 2006
Kustantaja: Sammakko
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, narnia
Alkuperäinen nimi: The Chronicles of Blarnia
Arvosanalla: 4.14/10
Arvosanoja: 23
Muokattu: tammikuu 11, 2009

Kirja-arvioita

8/10 |
syyskuu 21, 2007
Gerberin esikoisteos, Barry Trotter ja häpeämätön parodia, ei oikein onnistunut vakuuttamaan minua, mutta Narnian tarinoita parodioiva Blarnia hoiti homman senkin edestä kieroine huumorintajuineen ja lennokkaine, mauttomine heittoineen. Ehkä ...
7/10 |
tammikuu 19, 2016
Sisältää juonipaljastuksia