Paha saapuu portin taa
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Paha saapuu portin taa

Ray Bradbury
Julkaistu: 1964 (Nostromo)
Alkuperäinen nimi: Something Wicked This Way Comes
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kauhu
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1962.

Horror Writer Association's Top 40 Horror Book of All Time.

1. laitos: Painajainen. Tajo, 1964. Nykyromaaneja 2. Suomentanut Jertta Roos. Päällys: tuntematon.
2. laitos: Paha saapuu portin taa. Nostromo, 1990. Suomentanut Jertta Roos. Päällys: Sini Lappalainen (kuva) ja Juha Mustanoja (suunnittelu). Nidottu.

Toisen laitoksen nimi on Matti Rossin suomennos teoksen alkukielisenä nimenä olevasta Macbethin säkeestä, jossa noidat aavistavat päähenkilön lähestymisen kuulemaan ennustusta.

Amerikkalainen fantasia- ja tieteiskirjallisuuden mestari Ray Bradbury (s. 1920) on romaanissaan Paha saapuu portin taa lajityyppinsä ylittäen kuvannut ihmismielen horjumista pahan ja hyvän välillä. Intensiivisen suvereenisti Bradbury luo oman pelottavan maailmansa, joka palautuu jokaisessa ihmisessä uinuvaan epätoivoiseksi tuomittuun nostalgiapyrkimykseen; haluun elää maailmassa jota ei enää ole eikä koskaan ole ollutkaan olemassa.

Teos on aikaisemmin julkaistu suomeksi nimellä Painajainen (1964). Teoksen filmatisointi on vuodelta 1983.

muokattu 07.03.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Monster High (Monster High, #1)Tuulen avainMonster High: Ihmissusipäiväkirjat (Monster High, #3)Avoin ikkuna ja muita tarinoitaÄänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudesta

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.5
Tämä on ensimmäinen Bradburylta lukemani kirja. Se teki vaikutuksen: Paha saapuu portin taa oli odottamaani parempi. Kauhukirjallisuutena teos ei oikein toimi, sillä siitä ei löydy erityisen pelottavia kohtauksia. Mutta fantasianystävillä ei pitäisi olla valittamista. Tapahtumapaikka, amerikkalainen pikkukaupunki, tuodaan hienosti eloon. Kirja etenee intensiivistä vauhtia, eikä minun tehnyt mieli keskeyttää lukemista. Romaani on syvällinen, kirjoitustyyliltään upea ja ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Sami Säisä
Jäseniä yhteensä: 9751