Pääsky ja Yötuuli (Kuikansulka-trilogia #2) - Tuulia Aho6.78

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Kuikansulan lumoava jatko-osa

Pääsky ja Yötuuli jatkaa Tuulia Ahon Kuikansulka-fantasiaromaanissa alkanutta tarinaa. Luvassa on pohjoisten loitsujen taikaa, menneiden aikojen lumoa ja satumaisen seikkailun vetovoimaa.

Kuikansulka on nyt aikuinen, ja hänen kaksospoikansa Pääsky ja Yötuuli ovat seitsemäntoistavuotiaita. Kuikansulka jättää poikiensa kanssa hevoskansan ja Kultaiset vuoret palatakseen synnyinseudulleen Kuikkajärvelle. Matkalla Yötuuli näkee tulisarvisen hirven ja ratsastaa sen perässä Loputtomiin metsiin. Kuikansulka epäilee, että hänen poikansa on lumottu. Ainut keino saada vihje Yötuulen olinpaikasta on nähdä tämän kanssa samaa unta – ja se onnistuu ainoastaan myyttisen aikakankaan avulla.

Aikakankaan kutomiseen liittyvä seikkailu vaaroineen on vielä hyvin Kuikan kansan muistissa. Nyt ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja, vaan Kuikansulan on otettava riski ja päästettävä toinenkin poikansa ratsastamaan Loputtomien metsien siimekseen. On toimittava ripeästi ja uhrauksia pelkäämättä, sillä Yötuulen johdattaminen oikealle polulle vaatii myös eksyneen omaa tahtoa palata vapauteen.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: marraskuu 22, 2006
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.78/10
Arvosanoja: 80
Muokattu: huhtikuu 17, 2017

Kuikansulka-trilogia -kirjasarja

Kuikansulka6.68
Pääsky ja Yötuuli (Kuikansulka-trilogia #2)6.78
Lumen tytär (Kuikansulka-trilogia #3)7.52

Kirja-arvioita

6/10 |
maaliskuu 10, 2013
Minua harmitti lukiessa, että Kuikansulka oli aikuistunut ja nyt seurataankin hänen lastensa matkaa. Tarinassa on myös joitain hieman yli hilseen meneviä juttuja. Loppukin vähän tökki. Ihan ok kirja, mutta ei yllä edeltäjän tasolle.
10/10 |
marraskuu 28, 2012
Pääsky ja Yötuuli jatkaa Kuikansulan toimivaa tarinaa mukaansa tempaavasti, ja hauskasti! Kirjojen välissä on paljon aikaa kulunut, mutta alkuperäiset päähenkilöt ovat onneksi vielä mukana - ainakin osittain. Juonikuviot ovat välillä ...
4/10 |
huhtikuu 30, 2007
Verrattuna ensimmäiseen, niin oli huonompi. Kerta luettavaa, mutta ne jotka pitivät... mikäs siinä... Juoni oli tönkköä, mielenkiinto sammui loppua kohti. Loppu sekä haikea, että onnellinen. Sekavan puoleinen. Toivotaan, että seuraavasta kirjasta tulisi parempi.