Pääsky ja Yötuuli (Kuikansulka-trilogia, #2)
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (79)
Kirjahyllytilastot

Pääsky ja Yötuuli

Tuulia Aho
Julkaistu: marraskuu 22, 2006 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Kuikansulan lumoava jatko-osa

Pääsky ja Yötuuli jatkaa Tuulia Ahon Kuikansulka-fantasiaromaanissa alkanutta tarinaa. Luvassa on pohjoisten loitsujen taikaa, menneiden aikojen lumoa ja satumaisen seikkailun vetovoimaa.

Kuikansulka on nyt aikuinen, ja hänen kaksospoikansa Pääsky ja Yötuuli ovat seitsemäntoistavuotiaita. Kuikansulka jättää poikiensa kanssa hevoskansan ja Kultaiset vuoret palatakseen synnyinseudulleen Kuikkajärvelle. Matkalla Yötuuli näkee tulisarvisen hirven ja ratsastaa sen perässä Loputtomiin metsiin. Kuikansulka epäilee, että hänen poikansa on lumottu. Ainut keino saada vihje Yötuulen olinpaikasta on nähdä tämän kanssa samaa unta – ja se onnistuu ainoastaan myyttisen aikakankaan avulla.

Aikakankaan kutomiseen liittyvä seikkailu vaaroineen on vielä hyvin Kuikan kansan muistissa. Nyt ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja, vaan Kuikansulan on otettava riski ja päästettävä toinenkin poikansa ratsastamaan Loputtomien metsien siimekseen. On toimittava ripeästi ja uhrauksia pelkäämättä, sillä Yötuulen johdattaminen oikealle polulle vaatii myös eksyneen omaa tahtoa palata vapauteen.

muokattu 17.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)Viikinkipoika Kaspar II: Sininen viikinki ja kuninkaan sotaratsu (Viikinkipoika Kaspar, #2)Puoliksi villi (Half Bad -trilogia, #2)Mimirin lähde (Matka Asgårdiin, #2)

Kirja-arvioita (3)

vicke avatar
Kirjoittanut
2.0
Verrattuna ensimmäiseen, niin oli huonompi. Kerta luettavaa, mutta ne jotka pitivät... mikäs siinä... Juoni oli tönkköä, mielenkiinto sammui loppua kohti. Loppu sekä haikea, että onnellinen. Sekavan puoleinen. Toivotaan, että seuraavasta kirjasta tulisi parempi.
Reta Anna Maria avatar
Kirjoittanut
3.0
Minua harmitti lukiessa, että Kuikansulka oli aikuistunut ja nyt seurataankin hänen lastensa matkaa. Tarinassa on myös joitain hieman yli hilseen meneviä juttuja. Loppukin vähän tökki. Ihan ok kirja, mutta ei yllä edeltäjän tasolle.
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Pääsky ja Yötuuli jatkaa Kuikansulan toimivaa tarinaa mukaansa tempaavasti, ja hauskasti! Kirjojen välissä on paljon aikaa kulunut, mutta alkuperäiset päähenkilöt ovat onneksi vielä mukana - ainakin osittain. Juonikuviot ovat välillä hiukan sekavia, muuta selvenevät aina ajallaan. Kansikuva on taaskin oikein hieno! Kaikenpuolin ihana kirja! :)
Paikalla 2 jäsentä ja 40 vierailijaa
lol kek, KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: lol kek
Jäseniä yhteensä: 9575