Yön maku (Vampyyrisiskokset #2) - R. L. Stine 6.50   114

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Mika Kivimäki. Sidottu.

Rakastat heitä – kuolemaasi asti!

Destiny Weller ja hänen kaksoissisarensa Livvy ovat kauniita, suosittuja ja älykkäitä. He olivat myös erittäin läheisiä, kunnes Livvy valitsi ikuisen elämän vampyyrina ja jätti Destinyn yksin.

Destiny on valmis tekemään kaikkensa saadakseen sisarensa takaisin. Niin on perheen lääkäri-isäkin, joka paiskii töitä yötä päivää löytääkseen keinon parantaa tyttärensä. Samaan aikaan vampyyrinmetsästäjät keräävät joukkojaan, eikä Destiny kestä ajatusta sisarensa menettämisestä. Hän päättää varoittaa Livvyä oman henkensä uhalla.

Mutta Livvy on voimiensa tunnossa. Hänen maailmassaan kaikki on hyvin. Vai kaipaako hänkin joskus sisartaan? Livvyn mielestä kaksoset voivat olla yhdessä vain, jos Destinykin muuttuu vampyyriksi. Hän tekee suunnitelman, jonka toteuttaminen vaatii valtavia uhrauksia.

Kumpi siskoksista saa nähdä seuraavan täydenkuun? Kumman huulilla hekumoi yön maku?Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu marraskuu 2, 2006 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'The Taste of Night'
Tietoja muokattu kesäkuu 26, 2017

Vampyyrisiskokset

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Vampyyrisiskokset (Vampyyrisiskokset #1) 6.68   166
Yön maku (Vampyyrisiskokset #2) 6.50   114

Kirja-arviot & arvosanat

lolde
Arvosanat 184
Kirja-arviot 112
Viestit 7
joulukuu 1, 2015
7 / 10

Pidin tästä teoksesta huomattavasti enemmän kuin aikaisemmasta osasta. Yön maku -kirja ei jättänyt aivan kylmäksi vaan sisälsi monia yllättäviäkin juonenkäänteitä, sekä yllättävän paljon aavistuksen jännittäviäkin tapahtumia.

Fallen angel
Arvosanat 69
Kirja-arviot 36
Viestit 1
kesäkuu 8, 2012
6 / 10

Edellisen kirjan jälkeen odotin ja toivoin vähän parempaa. Olihan tässäkin uusia hahmoja, jotka olivat hyvin kuvailtuja ja erityisesti Patrick vaikutti aluksi todella kiinnostavalta, mutta jotenkin se hahmo muuttui lopulta aika tylsäksi. Livvyltä toivoin niin paljon enemmän. Juoneltaan kirja oli edellistäkin ennalta-arvattavampi ja muutenkin vähän tylsähkö. Minua myös ärsytti se että Destiny itse halusi tulla kohdelluksi normaalisti, mutta ei selvästikään itse pystynyt normaalisti käyttäytymään. Harrisonin kohdalla minulle jäi vähän epäselväksi mitä hänelle lopulta kävi. Ihan lukemisen arvoinen kirja, mutta edellistä selvästi huonompi ja se harmittaa, sillä tällä kirjalla olisi ollut paljon potenttiaalia...

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
syyskuu 14, 2010
6 / 10

En erityisemmin pitänyt kirjasta. Se oli liian tylsä ja pyöri liikaa Destinyn ja Livvyn ympärillä. Odotin paljon enemmän, jotain yhtä hyvää kuin ensimmäinen osa oli ollut. Mutta valitettavasti niin ei käynyt ja kirja jäi latteaksi ja tylsäksi. Siinä ei oikeastaan tapahtunut mitään jos aivan loppua ei otettu huomioon. Mutta lopullisesti se oli vain surkea jatkokertomus loistavalle ensimmäiselle osalle.

tintti89
Arvosanat 119
Kirja-arviot 119
Viestit 0
marraskuu 13, 2007
4 / 10

Kirja on jotenkin lässähtänyt, olisin odottanut sen olevan parempi sarjan edellisen kirjan perusteella. Juoni oli täysin ennalta-arvattava ja tylsä. Kirjan tapahtumat hyppelehtivät ajasta ja paikasta toiseen, joten välillä sai toden teolla miettiä missä mennään. Kerronta oli sujuvaa, mutta kirja oli kirjoitettu hieman liikaa lapsille suunnatusti. Kirjan henkilöissä ei ollut mitään erikoista. Destinyn ja Livvyn tunteet oli tosin kuvailtu todenmukaisesti. Mikey tuntui jotenkin pahasti häiriintyneeltä, ehkä vähän liioitellultakin. Olisin toivonut enemmän tietoa isän tutkimustyöstä, tämä jätettiin täysin avoimeksi. Jotenkin kirja pyöri aivan liikaa vain Destinyn ja Livvyn ympärillä jättäen muut henkilöt taka-alalle. Kirja oli aivan liikaa lapsille suunnattu, mitään pelottavaa kirjassa ei ollut. Itseäni häiritsee myös kirjailijan vapaus vampyyreiden käyttäytymisestä yms, esimerkiksi niiden kyky muuttua miksi eläimeksi tahansa. Kirjan alkuun olisin myös toivonut jonkinlaista johdantoa edellisestä osasta, itselläni ainakin on aikaa edellisen kirjan lukemisesta enkä muistanut henkilöistä tai tapahtumista mitään.

vicke
Arvosanat 17
Kirja-arviot 13
Viestit 0
huhtikuu 30, 2007
8 / 10

Kirja jatkuu siitä mihin jäätiin ensimmäisessä osassa. Kirjan juonen ja kulun pystyi aika hyvin arvaamaan etukäteen. Takakannen teksit antoi siihen osviittaa. Yllättäviä käänteinä mahtui mukaankin, ja siskosten pitää miettiä miten he haluavat jatkaa elämäänsä.

Camaro
Arvosanat 170
Kirja-arviot 16
Viestit 0
helmikuu 10, 2007
6 / 10

Yön Maku jää väljähtyneeksi. Tarina tuppaa jäämään pelkän luurangon asteelle lihan ja veren puuttuessa juonesta ja henkilöhahmoista. Syvällisyyttä on turha odottaa, sillä tarina etenee nopeatempoisesti siirtymällä kohtauksesta toiseen jäämättä jaarittelemaan tunteilla ja mielialoilla sen kummemmin. Kevyenä välipalana ja irtiottona arjesta kirja toimii mainiosti, sillä tätä lukiessa ei tarvitse rasittaa aivojansa suunnattomasti.

Mallaspappi
Arvosanat 120
Kirja-arviot 118
Viestit 232
helmikuu 9, 2018
6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Lps Nöpö
Lps Nöpö
Arvosanat 1
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 28, 2018
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Karindy
Karindy
Arvosanat 164
Kirja-arviot 1
Viestit 0
syyskuu 6, 2017
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle
K.Risse
K.Risse
Arvosanat 221
Kirja-arviot 0
Viestit 5
marraskuu 23, 2016
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle