Luolamies Lontoossa (Doctor Who #1) - Gareth Roberts6.26

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Lotta Toivanen. Esipuhe: Jukka Halme. Sidottu.

Miten ihmeessä aito neandertalinihminen on päässyt viettämään iltaansa lontoolaiseen diskoon? Kuinka karvainen sukulaisemme on matkustanut 28 000 vuotta ajassa eteenpäin – ja voiko hänet palauttaa takaisin? Myös tohtori Who ja hänen matkakumppaninsa Rose kohtaavat yöelämän väriläiskän, joka johdattaa heidät oudon mysteerin jäljille. Poliisikojuksi naamioitu Tardis-aikakone kuljettaa heidät kohti kivikauteen asettunutta yhteisöä, jossa juonitaan järkyttävää hanketta muinaisihmisten päänmenoksi. Jokainen kivi on käännettävä, ennen kuin salaisuudet saadaan päivänvaloon…

Doctor Who on brittiläisen televisiohistorian rakastetuimpia sarjoja ja saapuu viimein myös Suomeen syksyllä 2006. Kulttimaineen saaneeseen scifi-sarjaan perustuvat Doctor Who -kirjat ovat itsenäisiä seikkailuja, joita ei tulla näkemään televisiossa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: syyskuu 14, 2006
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi, seikkailu
Avainsanat: aikamatkustus, tieteisfantasia, tv-sarja
Alkuperäinen nimi: Only Human
Arvosanalla: 6.26/10
Arvosanoja: 23
Muokattu: kesäkuu 23, 2017

Doctor Who -kirjasarja

Brittiläisestä kulttisarjasta tuttu Doctor Who matkustaa aikakoneellaan merkillisten mysteerien äärelle. Kirjojen seikkailuja ei nähdä televisiossa.

Doctor Who -sarja alkoi Britanniassa 60-luvulla tarkoituksenaan opettaa lapsille historiaa aikamatkailijan opastuksella. Tästä sarja muuttui kotimaassaan erittäin suosituksi scifi-ilmiöksi. Sarjaa esitettiin vuodesta 1963 vuoteen 1989. Vuonna sarja alkoi uudestaan pitkän tauon jälkeen.

Alasarja Tohtori Kuka -kirjat

Maankauhistus
Luolamies Lontoossa (Doctor Who #1)6.26
Tikittävä painajainen (Doctor Who #2)6.60

Kirja-arvioita

6/10 |
elokuu 20, 2013
Suomennoksessa oli omia omituisuuksiaan, mutta muuten hyvä kirja. Kaikki sarjaa katsoneet varmasti pitävät myös näistä kirjoista; muille kirja ei luultavasti niin kamalasti aukea. Tässäkin huomasi hieman haaskattua potentiaalia. Hahmoihin ei ...