Roald Dahlin maailma

@ Roald Dahl
Roald Dahlin maailma - Roald Dahl 7.72   7

Alkuteos ilmestynyt 1997. Valikoima Roald Dahlin lastenkirjoista, mukana myös aikaisemmin julkaisemattomia runoja ja kirjeitä. Useita suomentajia. Sidottu.

Upea kooste mestarillisen lastenkirjailijan tuotannon huipuista: taikaa, hurjaa huumoria ja villiä kekseliäisyyttä.

Roald Dahlin maailmaan on koottu häikäisevimpiä huippuja tämän poikkeuksellisen kirjailijan tuotannosta. Kirja esittelee kaikki Roald Dahlin tyylilajit ja osoittaa, miksi hänen kirjoituksistaan on tullut niin tärkeä osa lapsuutta.

Neljän teeman – Eläimiä, Taikaa, Perhe, ystävät ja viholliset sekä Tärkeitä asioita – mukaan ryhmitellyt tekstit vievät lukijan matkalle Roald Dahlin ainutlaatuiseen mielikuvitukseen. Jokaisessa jaksossa on kertomuksia, otteita romaaneista, riimejä ja muistelmia sekä ennen julkaisemattomia runoja ja kirjeitä. Koossa on joukko Roald Dahlin rakastetuimpia hahmoja Suunnattoman Suuresta Krokotiilista Villi Vonkkaan, tynkätyisistä Nilviöihin, Jaakosta Matildaan.

Valtaosa Roald Dahlin maailman kuvituksesta on Dahlin luottotaiteilijan, Quentin Blaken, käsialaa – monet piirroksista hän on tehnyt juuri tätä kokoelmaa varten. Mukana on muitakin taiteilijoita: Patrick Benson, Raymond Briggs, Babette Cole, Bert Kitchen, Lane Smith, Posy Simmonds, Ralph Steadman, Fritz Wegner ja Christopher Wormell.

”Ennen kaikkea”, Roald Dahl kehotti kerran lukijoitaan, ”tarkkaile maailmaa säihkyvin silmin, sillä suurimmat salaisuudet on aina kätketty kaikkein epätodennäköisimpiin paikkoihin. Joka ei taikuuteen usko, ei koskaan sitä löydä.” Jokaisella tämän kirjan sivulla tuntuu taikuuden kosketus. Siksi se on suurenmoinen lahja kenelle tahansa lapselle, joka ei vielä tunne Roald Dahlin maailmaa (jos sellaista lasta on), ja kaikille Dahlin ihailijoille.

Roald Dahl syntyi norjalaisten vanhempien lapsena Walesissa 1916 ja opiskeli Reptonissa. Toisen maailmansodan puhjettua hän liittyi Englannin kuninkaallisiin ilmavoimiin. Toivuttuaan koneen maahansyöksyssä saamistaan vakavista vammoista Dahl alkoi kirjoittaa. Sodan päätyttyä hän muutti Amerikkaan, jossa hän C. S. Foresterin kannustamana alkoi kirjoittaa novelleja aikuisille. Myöhemmin Dahl kuvaili tätä aikaa ”hyvin vaativiksi oppivuosiksi, jotka koulivat minua kirjoittamaan oikeita tarinoita lapsille”. Hänen ensimmäinen lastenromaaninsa, Jaakko ja jättipersikka, julkaistiin 1961. Hänen jokaisesta lastenkirjastaan tuli bestseller. 1988 The Times kommentoi: ”Hän on pillipiipari, jonka pillin ääni on kumouksellinen ja vastustamaton.”

Roald Dahlin teoksia on käännetty 35 kielelle. Hänelle on myönnetty monia kirjallisuuspalkintoja, mm. The Whitbread Children’s Book Prize, The Smarties Prize, The Children’s Book of the Year Award ja The Children’s Author of the Year Award. Roald Dahl kuoli marraskuussa 1990.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 2006 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Roald Dahl Treasury
Tietoja muokattu tammikuu 16, 2009
Muita teoksia kirjailijalta Roald Dahl
Nahka ja muita novelleja 7.36   20
Henry Sugarin ihmeellinen tarina ja kuusi muuta 6.96   20
Jali ja lasihissi 6.42   45
Iskä ja Danny maailmanmestari 8.28   18
Taikasormi 5.98   43
Jaakko ja jättipersikka 6.72   76
Annok Iplik 5.94   51

Kirja-arviot & arvosanat

Hermy!
Hermy!
Arvosanat 108
Kirja-arviot 1
Viestit 0
tammikuu 15, 2013
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Resurr
Resurr
Arvosanat 970
Kirja-arviot 11
Viestit 0
joulukuu 21, 2011
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
elbow
elbow
Arvosanat 50
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 27, 2010
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Pipariponi
Pipariponi
Arvosanat 240
Kirja-arviot 11
Viestit 0
elokuu 11, 2007
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle