Aamunkoitto (Xenogenesis-trilogia #1) - Octavia E. Butler7.58

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Matti Kannosto. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu.

SCIENCE FICTIONIN HUGO- JA NEBULA- PALKINNOT VOITTANEEN OCTAVIA BUTLERIN ULOTTEIKAS JA KIEHTOVA KERTOMUS MATKASTA KOHTI UUTTA IHMISYYTTÄ.

Lumoava, voimallinen, kiihkeäsykkeinen – näin on luonnehdittu Octavia Butlerin romaania Aamunkoitto, joka on kolmiosaisen Xenogenesis-sarjan avaus.

Päähenkilöksi nousee Maassa syntynyt Lilith Lyapo, jonka kosmoksen muukalaiset, oankalit, ovat kerran pelastaneet avaruusalukselleen ydintuhon kourista.

Nyt koittaa aika, jolloin Lilithin on määrä kokeilla elämää Maan pinnalla. Mutta tällä askeleella on hintansa. Oankalit ovat DNA-keinottelijoita, heidän henkiinjäämisensä vaatii alituista geenipohjan uusimista.

He haluavat antaa ihmiselle muukalaisuutensa ja samalla ottaa ihmisyyden haltuunsa. Lilith on heidän valittunsa. Hänen täytyy synnyttää ensimmäinen uuden ajan lapsi. Päätös on tinkimätön. Onko edessä tuho vai pelastus?

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1990
Kustantaja: Kirjayhtymä
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: Dawn
Arvosanalla: 7.58/10
Arvosanoja: 43
Muokattu: heinäkuu 25, 2016

Xenogenesis-trilogia -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Kirjayhtymän science fiction -sarja

Aamunkoitto (Xenogenesis-trilogia #1)7.58
Puolipäivän riitit (Xenogenesis-trilogia #2)7.54
Imago (Xenogenesis-trilogia #3)7.28

Kirja-arvioita

8/10 |
elokuu 19, 2007
Mitä jos syttyy viimeinen maailmansota? Kun ihmiset tappavat toisensa ja maapallon? Entä jos kohtaisimme vieraita elämänmuotoja? Ja ennen kaikkea, mitä tapahtuukaan kaikkien näiden tapahtumien jälkeen. Mitä jää jäljelle? Aamunkoitto ...