Imago (Xenogenesis-trilogia, #3)
Keskiarvo 3.64
3.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (29)
Kirjahyllytilastot

Imago

Octavia E. Butler
Julkaistu: 1992 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: Imago
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Matti Kannosto. Kansi: Heikki Kalliomaa. Sidottu.

Xenogenesis-trilogian lumoavan huikea päätösosa vie lukijan haasteelliselle matkalle transformaatioiden tulevaisuuteen, jossa muutos on uhka – ja rakkaus voimaa.

Oankalit ovat pelastaneet ydinsodan runteleman Maan ja sen ihmiskunnan, mutta hinta on kova: jatkossa ihminen voi lisääntyä ainoastaan oankalin kanssa. Heidän lapsensa ovat koosteita, puoliksi ihmisiä, puoliksi oankaleja, uudenlaisen inhimillisyyden kantaisiä.

Paitsi Jodash, yksi Lilith Lyapon koostelapsista. Jodahsista tuleekin ihmis-ooloi, oankalien kolmannen sukupuolen ja ihmisen kooste, vaarallinen yhdistelmä, jonka mahdollisuutta oankalitkaan eivät osanneet ottaa lukuun. Jodahsin perheen on kasvatettava lapsi, josta voi tulla lopullinen yhdysside ihmisten ja muukalaisten välilä tai sitten elävä vitsaus. Ja Jodahsin itsensä on kyettävä tuottamaan jotain, mihin ei kykenisi yksin ihminen, ei kooste eikä oankali. Jodahsin on pystyttävä ihmeeseen...

muokattu 15.04.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Fraktaaliruhtinas (Kvanttivaras-trilogia, #2)Ready Player One: RomaaniEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)ArtemisKuka on Jenna Fox?
Paikalla 51 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582