Eläköön Nalle Puh! Juhlakirja koko maailman parhaalle karhulle

Brian Sibley
tietokirja > kirjallisuudentutkimus
Eläköön Nalle Puh! Juhlakirja koko maailman parhaalle karhulle - Brian Sibley

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Pirkko Biström. Sidottu.

Kolme hurraata Puhille!
(Ai kenelle?)
Puhille
Kolme hurraata karhu saa!
(Kuka karhuaa?)
Karhu saa...
Kolme hurraata suurenmoiselle Nalle Puhille!


75 vuotta täyttävä Nalle Puh tunnetaan ympäri maailman, mutta mitä kaikkea hunajakuonon elämään on oikein mahtunutkaan.

Brian Sibleyn juhlakirja paneutuu 1926 syntyneen Puhin moniin vaiheisiin ja kertoo, kuinka Risto Reippaan lelukarhu sai nimensä, miten ja miksi A. A. Milne ryhtyi kirjoittamaan Puhista ja hänen ystävistään ja miten E. H. Shepard antoi heille lasten ja aikuistenkin rakastaman ulkomuodon.

Kirjassa on myös paljon tietoa Puhin huikeasta suosiosta niin elokuvissa, pilapiirroksissa, huvipuistoissa kuin näyttämölläkin. Runsas kuva-aineisto sisältää mm. E. H. Shepardin luonnoksia ja piirustuksia sekä ainutlaatuisia valokuvia Milnen perheestä, heidän kodistaan ja Puolen Hehtaarin metsän esikuvana toimineesta lähiseudusta.

Kirjailija Brian Sibley ihastui jo lapsena A. A. Milnen kertomuksiin. 1976 hän teki ensimmäisen radio-ohjelmansa Nalle Puhin 50-vuotispäivien kunniaksi. Muutamaa vuotta myöhemmin radioon syntyi henkilökuva A. A. Milnestä. Lisäksi Sibley on koonut Nalle Puh -sitaattikokoelman sekä toimittanut kirjan E. H. Shepardin Puh-kirjoja varten tekemistä kuvitusluonnoksista. Sibley on julkaissut tekstejä myös monista muista lastenkirjailijoista, esimerkiksi Lewis Carrollista, Kenneth Grahamista, C. S. Lewisista ja J. R. R. Tolkienista.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 2001
Kustantaja: WSOY
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Alkuperäinen nimi: Three Cheers to Pooh
Muokattu: kesäkuu 25, 2016