Lumikko ja yhdeksän muuta
Keskiarvo 4.10
4.10 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (111)
Kirjahyllytilastot

Lumikko ja yhdeksän muuta

Pasi Ilmari Jääskeläinen
Julkaistu: elokuu 15, 2006 (Atena)
Käännetty englanniksi: The Rabbit Back Literature Society
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen, kuvastaja-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 17 kpl)

Lumikko ja yhdeksän muuta: Romaani. Kansi: Susanna Raunio.

1. painos: Atena, 2006. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Atena, 2007. Nidottu.

Kuvastaja-palkinto 2006.

Milloin tahansa voi tapahtua mitä tahansa

Laura Lumikon nimi on kaikille tuttu. Hän on rakastettu kirjailija, lapsuudessa lukemiemme Otuksela-kirjojen luoja. Hänen talvisissa juhlissaan tapahtuu kuitenkin jotain, mikä herättää ihmiset: kukaan ei ole todella tuntenut Laura Lumikkoa.

Kolme vuosikymmentä sitten kirjailija Lumikko etsi kymmentä lahjakasta lasta kouluttaakseen heistä kirjailijoita. Hän sai kokoon yhdeksän. Nyt nämä menestyvät kirjailijat muodostavat seuran, jolla on paikka suomalaisen kirjallisuuden ytimessä.

Vuosien odotuksen jälkeen Seura saa kymmenennen jäsenensä ja Peli, yksi Seuran varjelluimmista salaisuuksista, alkaa uudestaan. Kirjailijat joutuvat kohtaamaan menneisyyden, jonka he jo kerran hautasivat – kirjaimellisesti hautasivat...

Lumikko ja yhdeksän muuta on kutkuttavan monitasoinen mysteeriromaani, joka hyödyntää maagisen realismin keinoja Mihail Bulgakovin, Peter Høegin ja Gabriel García Márquezin hengessä.

Pasi Ilmari Jääskeläinen on jyväskyläläinen opettaja. Hän on voittanut novelleillaan lukuisia palkintoja, muun muassa lukijoiden jakaman Atorox-palkinnon neljästi. Jääskeläisen tuotantoa on käännetty englanniksi, saksaksi ja viroksi.

muokattu 25.07.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tyttö joka muuttui lasiksiMuurahaispuuPieni musta kirjaEnkelten vertaTuulen vihat (Vihat, #1)

Kirja-arvioita (6)

Nenive avatar
Kirjoittanut
5.0
Tästä minä tykkäsin. Tapahtumapaikkana on kuvitteellinen paikkakunta, joka sopii mainiosti jo olemassa olevien paikkojen jatkoksi. Kirjailija Lumikon lastenkirjoista tuli hyvin paljon mieleen hieman vinksahtaneet muumit, mikä varmaan oli tarkoituksellista. Alkupuolisko oli arvoitusta arvoituksen perään ja aivan kaikkia outoja juttuja ei ikinä ratkaistukaan (tai sitten en tajunnut), mikä oli minusta ihan hyvä ratkaisu. Kirjan yksi oudoimmista jutuista oli Peli, en ole varma olenko ikinä lukenut mitään niin perverssiä. Ja loppu onnistuu vielä kerran nyrjäyttämään aivot paikaltaan.
StaCa avatar
Kirjoittanut
4.5
Lumikko ja yhdeksän muuta löi kovaa. Paistinpannulla. Arjen omituisuuksilla. Juonella joka kesti kasassa ja piti otteessaan luvusta toiseen. Istuin metrossa, edes takas metropolin läpi, ja luin kirjaa suu raollaan. Häkeltyneenä. Kateellisena. Ihastuneena. Kaikkea tätä huolimatta siitä, että en ole ihan varma tajusinko. Minut vain kuljetettiin jonnekin jäniksenselkäläisille kylänraiteille, joilla kukaan ei oikeastaan kyseenalaista outouksien olemassaoloa. Niitä tapauksia, joita ... (lisää)
Varjolehti avatar
Kirjoittanut
4.0
Minulle, joka olen pitänyt suomalaisia mieskirjailijoita pelkkinä näkkileipärealisteina, ”Lumikko ja yhdeksän muuta” oli elähdyttävä kokemus. Se on vaivatonta, mutta siitä huolimatta älykästä luettavaa, mikä jo sinällään tekee siitä harvinaista herkkua. Kunnia tästä kuuluu hyvin rakennetulle dialogille, ja kieltä on muutenkin käytetty kauttaaltaan kauniisti ja kunnioittavasti. Siksi toisekseen kansien välistä suorastaan pursuilee tyylikkäitä uuskummaisia ... (lisää)
Juippi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tässäpä oikea loistoromaani. Lumikko ja yhdeksän muuta on vahva kertomus joka suhteessa. Tarina pitää otteessaan alusta loppuun niiden pienien mystististen seikkojen avulla, jotka muodostavat kertomuksen "fantastisen" osuuden. Juoni on muutenkin kaikin puoli oivalline, mutta selkeästi velkaa fantasiapiirteille. Erkki Wideniuksen Lapin Kansaan kirjoittamiin mietteisiin en voi yhtyä. Idea kirjailista kirjoittamasta kirjailijasta, joka kasvattaa kirjailijoita on jotain omaperäistä, ... (lisää)
Kuurosokea Pianisti avatar
Kirjoittanut
2.5
Lumikko ja yhdeksän muuta oli koukuttava kirja, mutta se ei tarkoita sen olevan hyvä. Mysteerin tuntua tarinassa oli, ja jotkin yksityiskohdat olivat aidosti pelottavia. Rottakeisari tuntui erityisen karmivalta ja epäilen, että se oli enemmänkin kuin lastenkirjan hahmo... Ehkä kirjan suurin heikkous oli henkilöt, joista oli vaikea välittää millään tavalla. Jos tarinassa olisi keskitytty enemmän Lumikkoon, se olisi voinut olla mielenkiintoisempi, sillä lastenkirjailijahan oli ... (lisää)
Dark Clark avatar
Kirjoittanut
5.0
Täytyy myöntää, että Lumikko on yksi parhaimmista lukemistani kotimaisista fantasiakirjoista. Pidin kirjan tunnelmasta, se oli jotenkin aavemaisen outo kirjaruttoineen, katoilevine kirjailijoineen ja koiralaumoineen. Loppu jätti tosiaan monta yksityiskohtaa auki, nyt ne jäivät alitajuntaan kaihertamaan. Hahmot olivat monipuolisisia ja mielenkiintoisia. Heti aloitus imaisi suorasukaisuudellaan ja omintakeisuudellaan mukaan. Jotakin kertoo myös se, että sain kirjan päätökseen pikkutunneilla.
Paikalla 3 jäsentä ja 58 vierailijaa
shadowhunter, punnort, Chompp
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858