Voiman valtiaat (Jediakatemia #3) - Kevin J. Anderson6.00

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällys: John Alvin. Sidottu.

Uuden Tasavallan jatkaessa taistelua olemassaolostaan, hajanainen mutta voimakas keisarillinen osasto yrittää vangita kolme arvokasta lasta, Hanin ja Leian lapsia, jotka edustavat jediritarien uutta sukupolvea. Voiman valtiaat on kolmas osa Jediakatemia-trilogiassa.

Luke Skywalker makaa avuttomana elämän ja kuoleman rajoilla Jediakatemiassa. Mutta henkisellä tasolla Luke kamppailee epätoivoisesti olemassaolostaan ja saa yhteyden Jedikaksosiin. Samaan aikaan Leia on hengenvaarallisella matkalla yrittämässä pelastaa kolmatta jedilasta – Leian ja Hanin kuopusta Anakinia – keisarillisten kynsistä salatulla Anoth-planeetalla.

Luken entinen suojatti Kyp Durron on ryöstänyt Aurinkomoukarin ja lähtenyt tuhoamaan sen avulla kokonaisia aurinkokuntia vakuuttuneena siitä, että hän taistelee oikean asian puolesta. Hanin täytyy saada Kyp pois pimeältä puolelta ja auttaa Kypiä saamaan takaisin menetetty kunniansa. Tehdäkseen sen Kypin täytyy lähteä tuhoamaan suunnatonta Kuolemantähden prototyyppiä taistelussa, jota ei Hanin mielestä voi voittaa – ei edes yhdessä Luke Skywalkerin kanssa!

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 2000
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: star wars
Alkuperäinen nimi: Champions of the Force
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 48
Muokattu: maaliskuu 03, 2016

Jediakatemia -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Star Wars

Jedin etsintä (Jediakatemia #1)6.26
Pimeyden oppipoika (Jediakatemia #2)5.88
Voiman valtiaat (Jediakatemia #3)6.00