Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa

@ Eoin Colfer
Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl #2) - Eoin Colfer 7.54   410

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Päällyksen kuva: Tony Fleetwood. Sidottu, kansipaperi.

”TIESIN ETTÄ HÄNESTÄ KUULLAAN VIELÄ. VARMASTI.”

Hiidet ovat hankkineet energianlähteekseen ihmisten keksimiä, mutta maan alla kiellettyjä kapistuksia. Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonnan HAL:in komisario Holly Short on aiempien tapahtumien valossa varma, että 13-vuotias suurrikollinen Artemis Fowl on salakuljetuksen takana. Hänet on viipymättä kaapattava kuulusteluihin. Hollyn aikeista tietämätön Artemis sillä välin on saanut röyhkeän lunnasvaatimuksen, jonka mukaan hänen kauan kadoksissa ollutta isäänsä pidetään vankina kaukana kylmässä pohjoisessa. Ratkaistakseen jäätävän haasteen Artemis aikoo hankkia yllättävän liittolaisen...Keskustelu: Eoin Colfer (11 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 2002 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Arctic Incident
Tietoja muokattu tammikuu 18, 2023

Artemis Fowl

Sarja sisältää 8 pääteosta ja yhteensä teoksia 9 kpl.

Alasarja Artemis Fowl - Sarjakuva
Alasarja Fowlin kaksoset

Artemis Fowl (Artemis Fowl #1) 7.94   525
Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl #2) 7.54   410
Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi (Artemis Fowl #3) 7.80   394
Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl #4) 7.46   370
Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl #5) 8.02   324
Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl #6) 7.80   243
Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl #7) 7.50   175
Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl #8) 8.02   121
Artemis Fowl: Salaiset kansiot 5.82   209

Kirja-arviot & arvosanat

Katjuska
Arvosanat 97
Kirja-arviot 50
Viestit 10
joulukuu 14, 2013
10 / 10

Tästäkään osasta ei jännitystä puutu! Artemiksesta on ihana lukea, sillä hän on karmivan älykäs niin nuoreksi (ylipäätään ihmiseksi). Ja tietenkin tässäkin kirjassa oli huuumoria. Mielestäni tämä kirja sai sarjan kunnolla alkamaan ja sen vuoksi se on tähden parempi ensimmäistä. Ja myös siksi, koska tässä osassa jännitystä oli PALJON enemmän, minkä vuoksi pälpätin tästä kirjasta kavereilleni varmaankin yli 15 minuuttia. Suosittelen ehdottomasti kaikille jännityksestä ja huumorista pitäville!

w-a-r-i
Arvosanat 83
Kirja-arviot 83
Viestit 47
joulukuu 1, 2013
10 / 10

Tykkäsin tästä melkein enemmän kuin ensimmäisestä osasta, koska jotenkin se että Artemis ei olekaan ihan täysi kusipää, helpotti lukemista - koska kusipää päähenkilönä ei ole erityisen mielenkiintoinen usein..

Kirjaneito
Arvosanat 402
Kirja-arviot 87
Viestit 568
tammikuu 4, 2013
8 / 10

Artemis Fowleista kertoo paljon se, että minua alkoi naurattaa jo ensimmäisellä sivulla. Colfer on tehnyt nuoresta rikollisestaan hurmaavan hahmon, veitsenterävällä älyllä varustetun, pikkuvanhan ja ahneen teinipojan, josta paljastuu kuitenkin koko ajan uusia puolia. Myös muut hahmot hurmaavat. Itsevarma ja rohkea komisario Holly Short pystyy yllättämään jopa lapsineron itsensä. Helposti kimmanstuva komentaja Root ja HALin tekniikasta vastaava itserakas kentauri Foaly sekoittavat pakkaa mukavasti, unohtamatta tietenkään Artemiksen uskollista henkivartijaa Butleria ja kieroa kääpiövarasta, Mulch Diggumsia. Juonikuviot tempaavatkin mukaansa myös tässä toisessa osassa. Artemis Fowlin äly johdattaa joukkion mahdottomilta tuntuvien tehtävien läpi, mutta yllätyksiltäkään ei vältytä. Itse rakastan Artemiksen riskialttiista mutta nerokkaista suunnitelmista lukemista, eikä Tehtävä pohjoisessa muodostunut siis pettymykseksi. Toisessa osassa on myös mielenkiintoista seurata Artemiksen kehitystä. Ennen niin oman älynsä ja ylivertaisuudensa lumoissa olleesta pojasta alkaa paljastua uusia puolia, ehkä peli ei sittenkään ole vielä menetetty. Kipitän varmasti tuota pikaa kirjastoon noutamaan sarjan kolmannen osan: Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi.

Angga
Arvosanat 3
Kirja-arviot 2
Viestit 0
kesäkuu 12, 2009
8 / 10

Aivan mahtava kirja!Huumoria ei ainakaan puuttunut ja jännitystäkin oli.Todella hyvä juoni mutta kirja jäi mielestäni liian lyhyeksi.En sanoisi tätä parhaaksi Artemis Fowliksi mutta hyvä se ainakin oli.Tätä oli todella miellyttävä lukea ja lukiessani tätä en edes huomannut ajan kulkua.Mukaansa tempaavaa nuorille suunniteltu fantasia kirja jossa saa todellakin nauraa.

Féowyn
Arvosanat 277
Kirja-arviot 2
Viestit 1
elokuu 11, 2008
10 / 10

Tämä kirja on minusta ERITTÄIN hyvä, mutta minusta kirjaa pilasivat hiidet. Siis, miten hiidet voivat pukua, jos niillä kerran on samankokoiset aivot kuin rotalla? Saati miten ne voivat laukoa ivallisia kommentteja? Muilta osin kirja oli todellakin mahtava, ja kuten aikaisemmat arvostelijat jo mainitsivat, Artemiksen hahmo todella kasvaa ja syvenee. Hänessä tulee esiin uusia piirteitä, ja hahmojen sarkastiset huomautukset saivat minut välillä nauramaan. Todellakin nautittava lukuelämys.

tintti89
Arvosanat 119
Kirja-arviot 119
Viestit 0
syyskuu 6, 2007
10 / 10

Kirja oli huomattavasti parempi kuin sarjan edellinen osa. Artemiksen kasvua kirjan edetessä oli mukava seurata. Colferille tyypillistä huumoria oli sisällytetty kirjaan sopivasti ja varsinkin Foalyn sarkasmia oli mukava lukea. Juoni oli parempi kuin edellisessä osassa ja se piti hyvin kirjan jännitystä yllä. Kaiken kaikkiaan suositeltava kirja kaikille sarjan edellisen osan lukeneille.

Jackalbury
Arvosanat 845
Kirja-arviot 179
Viestit 0
maaliskuu 8, 2007
6 / 10

Artemis Fowl on täällä jälleen. Kirjassa syvennetään henkilöhahmoja ja minustakin Tehtävä pohjoisessa on hieman parempi kuni Artemis Fowl. Kirjassa Artemiksen hahmo kasvaa ja syvenee hänen etsiessään isäänsä jostakin Kuolan niemimaalta. Vastaavasti keijuilla on omat ongelmansa ja lopulta esiin astuu arkkipiru joka tulee olemaan jatkossakin merkittävässä asemassa tarinoissa. Kirjassa keijujen ja ihmisten maailmat kohtaavat entistä useammin. Suosittelen kirjaa kaikille Artemis Fowlin lukeneille, sillä muuten kirjasta ei hoksaa kaikkea. Arvosana: 8.

Gwer
Arvosanat 156
Kirja-arviot 8
Viestit 0
maaliskuu 5, 2007
10 / 10

Voisi sanoa ehkä jopa parhaimmaksi Artemis Fowl kirjaksi. Se saa myös Artemis Fowl sarjan kunnolla vauhtiin. Viihdyttävyys ja juonikuviot ovat ehkä asteen verran paremmin rakenneltua kuin ensimmäisessä osassa. Sitä samaa huumoria mitä oli edellisessäkin osassa löytyy tästäkin. 13 vuotiaana tämä kirja koukutti pahasti. Mainio pläjäys se on edelleen.

samuel
samuel
Arvosanat 842
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Vampire83
Vampire83
Arvosanat 303
Kirja-arviot 6
Viestit 0
tammikuu 2, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle