Kotimaisia nykykertojia 5 (Kotimaisia nykykertojia, #5)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Kotimaisia nykykertojia 5

Ismo Loivamaa
Julkaistu: 2006 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: antologia, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Toimittanut Ismo Loivamaa. Sidottu.

Kotimaisia nykykertojia 5 -teos avaa reittejä suomalaiseen kirjallisuuteen. Mukana on yli 30 kirjailijan ja heidän kaunokirjallisen tuotantonsa esittelyt. Kirjan lopussa on myös teoshakemisto ja keskeisten kirjallisuuspalkintojen ajantasaiset luettelot.

Asiantuntijoiden kirjoittamat esittelyartikkelit ovat yleistajuisia ja houkuttavat uuden kirjallisuuden pariin. Kirjallisuutta käsitellään avarasti: mukana on niin viihdekirjailijoita, näytelmäkirjailijoita kuin Finlandia-ehdokkaita – ja yksi maahanmuuttajakirjailijakin. Tämänkertaisen nykykertojia teoksen kirjailijoista moni on tekemisissä teatterin kanssa; myös suomalaisuuden nykyhetken, lähimenneisyyden tai lapsuuden kuvaukset ovat eturivissä. Aikamme kirjailijat pohtivat, kuvaavat tai tilittävät – mies- ja naisidentiteettejä, ihmissuhteita ja luontosuhteita, yksinäisyyttä ja yhteisöllisyyttä – maalla, metsässä tai kaupungissa, kotona ja ulkomailla. Kotoisen kirjallisuutemme pohjoinen ulottuvuus pitää sisällään runoutta ja rujoutta.

Kotimaisia nykykertojia 5 -teos tarjoaa sytykkeitä ajankohtaiseen keskusteluun. Se on tarkoitettu kirjallisuuden harrastajien tarpeisiin, auttamaan tiedonhaussa ja elämysten etsimisessä niin kirjastoissa, kouluissa kuin kodeissakin.

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ulkomaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoitaLeena Krohn ja allegorian kaupungitTieteiskirjallisuuden käsikirjaHistorian aikakoneessaLisää sotaa, sutinaa ja seikkailuja
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582