Unten veitsi (Ajan Pyörä, #24)
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (145)
Kirjahyllytilastot

Unten veitsi

Robert Jordan
Julkaistu: toukokuu 24, 2007 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Knife of Dreams
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 51 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Sisältää alkuteoksen luvut prologi–17. Suomentanut Susanna Paarma. Kannen kuva: Darrell K. Sweet. Sidottu.

Hugo-palkintoehdokas 2014 (koko sarja).

Mat kumppaneineen on kätkeytynyt seanchaneilta Val Lucan näytöskiertueen monenkirjavan väen joukkoon. Mukana on myös Tuon, Yhdeksän kuun tytär, josta ennustuksen mukaan on tuleva Matin puoliso. Nainen on tietämättään yhä tärkeämpi osa seanchanien valtapeliä, ja Mat oivaltaa olevansa vastuussa hänen turvallisuudestaan.

Samaan aikaan Elayne seuraa Caemlynin muurien ympärillä käytävää taistelua ja tekee parhaansa pitääkseen merikansan Tuulentuntijat järjestyksessä. Hän alkaa myös tutkia henkivartiostonsa komentajan kapteeni Mellarin toimia. Voiko olla totta, että joku tappaa hiljalleen Suvun naisia?

Ajan Pyörä on kiehtova, vahva taru Uudestisyntyneen lohikäärmeen pitkästä taipaleesta halki maiden ja maailmojen. Sarja lähenee loppuhuipennustaan.

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)TulisydänMifongin aika (Mifonki-sarja, #2)Viimeinen toivomus (The Witcher – Noituri, #1)Kohtalon miekka (The Witcher – Noituri, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
3.5
Luin teoksen englanniksi, joten käytän arviossa alkukielisiä termejä. Knife of Dreams on laajan Wheel of Time -sarjan 11. osa. Minusta kirja voittaa kolme edellistä, se on paras WoT-romaani sitten seitsemännen osan (A Crown of Swords). Tällä kertaa kirjassa jopa tapahtui oikeasti jotakin, ja muutama pitkään jatkunut juonilinja saatiin päätökseen. Kirjassa oli myös paljon toimintaa, ja useita salaisuuksia paljastettiin. KoD oli hyvää viihdettä, jos Andorin kruununperimys ... (lisää)
Paikalla 44 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376