8.34

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Hannu Tervaharju. Kansi: Mika Kärnä (alus Jani Finér). Like-scifi. Nidottu.

Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2001, BSFA-palkintoehdokas 2001, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoiskirjat) 2001.

DELTA-PAVONIKSEN AURINKOKUNTA, PLANEETTA RESURGAM, VUOSI 2551.

Arkeologi Dan Sylveste yrittää raivokkaasti selvittää muinaisten amarantiinien arvoitusta. Kukoistava sivilisaatio tuhoutui yhdeksänsataatuhatta vuotta sitten jättäen jälkeensä hautautuneen, lähes täydellisesti säilyneen kaupungin. Toimittaja Pascale Dubois seuraa Sylvesten kintereillä.

Valtava avaruusalus lähestyy Resurgamia. Taistelijaksi siepattu Ana Khouri sekä yksi komentajista, triumvir Ilia Voljova, ovat Sylvesten jäljillä, kumpikin omista syistään. Khouri huomaa pian, että aluksella on tekeillä jotain selittämätöntä.

Muinainen uhka on yhä voimissaan, ja vaara on lähempänä ja suurempi kuin kukaan voisi aavistaa...

Vuonna 1966 syntynyt Reynolds työskentelee Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astrofyysikkona. Hän aloitti kirjailijanuransa novellistina (mm. Interzone ja Asimov's), mutta laajempaan tietoisuuteen hän nousi tällä esikoisromaanillaan. Ilmestysten avaruus aloittaa neliosaisen sarjan.

Arvosteluja:

"Monitasoinen kirja, jonka salaisuudet kuoriutuvat esiin sipulin tavoin – jokainen paljastus tuo mukanaan uusia mysteereitä, valheita, hämäyksiä ja henkilöhahmojen manipulointia. Mielikuvituksellisia scifi-ideoita sekä aitoa ihmeen tuntua riittää." – Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

Reynolds todistaa kykynsä iskeä hyvää tarinaa.” – Lasse Kurkijärvi, Aamulehti

Reynolds on ilman muuta yksi nykyscifin suurista nimistä, ja hänen teoksensa suorastaan pakko-ostos avaruusseikkailujen ystäville. – Marko Kivelä, Tähtivaeltaja

Nousee selvästi esiin valtavirrasta.” – Lukufiilis

Reynolds yhdistää kyberpunkin tietokonekuvitelmat perinteiseen avaruusseikkailuun ja jopa kosmiseen kauhuun.” – Portti-lehti

Henkeäsalpaava matka.” – Good Book Guide

Eeppistä ja kovaa scifiä, täynnä teknologisia ihmeitä. Loistava scifi-debyytti.” – Arthur C. Clarke -palkinnon voittanut Paul McAuley

Oma arvosanani kirjalle


Julkaistu: elokuu 2003
Kustantaja: Like
Tyylit: scifi > avaruusooppera + kyberpunk
Avainsanat: avaruusmatkat
Alkuperäinen nimi: Revelation Space
Arvosanalla: 8.34/10
Arvosanoja: 149
Tietoja päivitetty 06.07.2017

Kirja-arvioita (5)

MaKo avatar
Kirjoittanut MaKo 29.07.2008
8/10
Ensimmäisten 300-400 sivun aikana Reynolds vyöryttää käänteitä hengästyttävään tahtiin; juoneen punotaan kiinni yhä useampia lankoja eikä mikään näytä olevan sitä, mitä sen luuli olevan. Lukemista ei voi jättää kesken halutessaan tietää, mitä uusia yllätyksiä seuraavat sivut tarjoavat ja odottaessaan malttamattomana, pystyykö kirjailija pitämään kudelman kasassa. Kirjan viimeiset 100 sivua jättävät ehkä hivenen häiritsevästi kasaamatta kaikkia avattuja ... (lisää)
Thialfi avatar
Kirjoittanut Thialfi 22.07.2009
5/10
Kirja toimii hyvin jännitys- ja seikkailukirjallisuutena, jos on aikaa uppoutua järkälemäiseen romaaniin. Ilmestysten avaruudessa on sarjan aloitusosalle ja esikoisromaanille ominaisia piirteitä, jotka tekivät siitä hieman jähmeän teoksen. Pääjuoni aukeaa varsin hitaasti eivätkä henkilöiden luonteet tule kovin läheisiksi. Muutamia kiintoisia tieteellisiä ja scifistisiä ajatuksia on mukana. Naiset keskeisinä henkilöinä on miellyttävä ominaisuus – verrattuna scifin ... (lisää)
tpi avatar
Kirjoittanut tpi 11.11.2010
6/10
Arvostetun ja hyvämaineisen kirjailijan ensimmäinen teos. Aikaisemmin en ole tutustunut Reynoldsin tuotantoon. Tämäkin teos on ollut hyllyssä jo pitkään, mutta paksuuden ja osittain ennakkoluulojen vuoksi (pelkäsin tämän olevan hiukan liikaa ”Tähtivaeltaja-scifiä”) aloittaminen on venähtänyt melkoisen pitkään. Kirjan alkupuoli on varsin sekava, tosin ensimmäinen luku on erittäin koukuttava ja sujuva, mutta sen jälkeen kirjassa oli pitkä jakso, jossa seurataan kolmea eri ... (lisää)
Vumpalouska avatar
Kirjoittanut Vumpalouska 19.11.2007
10/10
Kun hankin Alastair Reynoldsin "Ilmestysten Avaruus" -kirjan, oloni oli varsin varuksellinen, sillä en ollut pitkään aikaan löytänyt mistään todella hyvää science fictionia. Pian kuitenkin kävi ilmi, että tällä kertaa valintani oli osunut oikeaan. "Ilmestysten Avaruus" on hyvinkin mahdollisesti paras koskaan lukemani scifikirja, ja goottilaista kauhua, avaruusoopperaa ja kovaa tiedettä yhdistelevä juoni piti minut liimautuneena kirjaan loppuun asti... Outo juttu muuten, etten ... (lisää)
Jussi avatar
Kirjoittanut Jussi 26.10.2008
8/10
Pidin Ilmestysten avaruudesta. Juoni oli kiinnostava, kirjassa oli loistavia ideoita ja Reynoldsin luoma tulevaisuuden maailma, jossa tähtien välillä matkustetaan alle valonnopeudella, tuntui omaperäiseltä. Henkilöhahmot jäivät aika ohuiksi, mutta ei se oikeastaan häirinnyt. Kirjan alussa sata ensimmäistä sivua olin melko pihalla termeistä, mutta vähitellen kaikki selvisi. Lopetus ei ollut aivan niin jännittävä, mitä kirjan alkupuolen perusteella odotin. Ilmestysten avaruus aloittaa sarjan, mutta tämä toimi ihan itsenäisenä teoksena.