Univieraiden kivi

Victoria Hanley
fantasia > korkea fantasia, nuoret
Univieraiden kivi - Victoria Hanley6.42

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Lauri Vennonen. Kannen kuva: Emma Chichester Clark. Sidottu.

Colorado Blue Spruce -ehdokas 2003, New York Public Library Book for the Teen Age 2003, Colorado Book Award -ehdokas 2002, Calderdale Children's Book of the Year 2003 -ehdokas, Red House Book Award List 2003, International Reading Association Young Adults' Choices selection 2004.

Sliviian maassa, lordi Indolin kylpylässä, työskentelee hierojana orjatyttö Maeve, joka pystyy kosketuksensa avulla lukemaan asiakkaidensa suurimmatkin salaisuudet. Eräänä päivänä kylpylään saapuu vieraaksi pelätty lordi Morlen, joka huomaa Maeven epätavalliset kyvyt ja ostaa Maeven itselleen.

Maeven äiti kertoo tyttärelleen, että tämä on isänsä puolelta sukua Univieraille, jotka pystyvät parantamaan sairaita vierailemalla heidän unissaan. Maeven on löydettävä Univieraiden kivi, muinainen perhekalleus, ja matkattava sen kanssa meren taakse etsimään isäänsä, joka pakeni lordi Morlenia ennen Maeven syntymää.

Meren takana Bellandrassa kuningatar Torina vie tyttärensä Saraveldan Parantajien linnaan, jossa Sarasta on tarkoitus kouluttaa parantaja ikiaikaisten oppien mukaan. Linnassa Sara tutustuu Dorjaniin, jota piinaavat oudot unet kultatukkaisesta tytöstä, jolla on hohtava kivi kaulansa ympärillä. Parantajien linnassa on myös sulavakäytöksinen Bern, joka vie Saran katsomaan linnan viimeistä helmijoutsenta, tarunhohteista lintua, jonka läsnäolosta parantajat ovat vuosisatojen ajan saaneet voimansa.

Mutta varjokuningas kasvattaa valtaansa koko ajan ja etsii uusia sieluja palvelijoikseen. Löytävätkö Sara ja Dorjan ajoissa Dorjanin unien tytön ja Univieraiden kiven?

Arvosana kirjalle


Julkaistu: heinäkuu 15, 2006
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Healer's Keep
Arvosanalla: 6.42/10
Arvosanoja: 87
Muokattu: elokuu 15, 2017

Bellandra -kirjasarja

Sarjalle ei ole virallista suomenkielistä nimeä. Kolmatta kirjaa The Light of the Oracle (2004) ei suomennettu.

Bellandran kristalli7.78
Univieraiden kivi6.42

Kirja-arvioita

8/10 |
huhtikuu 06, 2008
Univieraiden kivi melko pettymys, kun on lukenut Bellandran kristallin, jolle kirja on itsenäinen jatko-osa. Univieraiden kivi keskittyy liiaksi taikuuteen ja ihmisten henkilökohtaisiin "voimiin", seikkailunhalun ja pakon edessä tehtävien ...
4/10 |
maaliskuu 28, 2007
Univieraiden kivi oli pettymys. Bellandran kristallin seuraajana odotin siltä vähintään samanlaista tasoa, mutta valitettavasti Hanleyn taso romahti alaspäin tässä kirjassa. Kirjan alku oli hyvä, tosin kovin kliseinen ja tuttuja asioita ...
2/10 |
helmikuu 06, 2007
"Univieraiden kivi" on tyttöfantsun ystävien kirja, jossa suurimmaksi ongelmaksi muodostuu se, että lukijaa pidetään jokseenkin tyhmänä. Kaikki, viimeistäkin yksityiskohtaa myöten, tuodaan esiin syvällisten pohdiskelujen ja lukuisten ...