Babylonin sininen džinni (Lampun lapset, #2)
Keskiarvo 3.36
3.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (51)
Kirjahyllytilastot

Babylonin sininen džinni

P. B. Kerr
Julkaistu: lokakuu 12, 2006 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Blue Djinn of Babylon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Arja Gothoni. Sidottu.

John ja Philippa Gaunt, kaksitoistavuotiaat kaksoset asuvat New Yorkissa. Heille on selvinnyt, että heidän äitinsä Layla on džinni, joka kuitenkin on luopunut henkivoimien käytöstä mentyään naimisiin herra Gauntin kanssa. Kun kaksosten viisaudenhampaat puhkesivat harvinaisen varhain, kävi ilmi että kaksosetkin ovat täysiverisiä džinnejä. Niinpä John ja Philippa saivat lähteä kesäloman ajaksi Lontooseen Nimrod-enon oppiin. Nyt kaksoset osaavat tehdä itsensä näkymättömiksi, muuttua eläimiksi ja toteuttaa kolme toivetta.

John ja Philippa ovat taas kotona New Yorkissa ja käyvät koulua niin kuin ketkä tahansa kaksitoistavuotiaat. He tutustuvat New Yorkin džinniseurapiireihin ja oppivat pelaamaan ikivanhaa noppapeliä, Džinniversoa. Philippalla on pelisilmää ja hän harjoittelee ahkerasti menestyäkseen vuosittain järjestettävässä kansainvälisessä turnauksessa.

Pian alkaa tapahtua: maailman merkittävin loitsukirja siepataan, kaksoset ja Nimrod lähtevät jäljittämään sen anastajaa, ja sitten Philippa katoaa! Uudet seikkailut vievät ystävämme Istanbulista Berliiniin ja lopulta Irakiin, missä he kohtaavat hengenvaarallisen vihollisen muinaisessa Babylonin riippuvassa palatsissa.

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Palava labyrintti (Apollon, #3)Angedelin prinsessa (Roistoakatemia, #3)Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)Avain (Mahtavat 12, #3)Tuomitun ruusu (Roistoakatemia, #4)

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
Babylonin sininen dzinni on varsin samankaltainen kuin edeltäjänsä Faaraon haudan vangit. Tosin BSD:ssä juoni laajenee ja syvenee samalla kun John ja Philippa tutustuvat syvemmin dzinnien maailmaan. Tarinassa John ja Philippa hytisevät New Yorkin talvessa, kunnes Philippa osallistuu Dzinnversoturnaukseen, josta hänet diskataan kun hänet lavastetaan syylliseksi. Pian Nimrod saa tietää Salomon Grimoiren olevan varastetun, ja hurja matka alkaa, joka kulkee Transilvaniasta aina Kairon ja ... (lisää)
helen1 avatar
Kirjoittanut
4.5
Mielestäni tämä kirjasarja on parhaita joita olen lukenut juoni etenee aina hyvin eikä kirjaa voinut laskea käsistä kun sitä oli alkanut lukea
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449