Babylonin sininen džinni

P. B. Kerr
fantasia, nuoret, seikkailu
Babylonin sininen džinni (Lampun lapset #2) - P. B. Kerr6.72

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Arja Gothoni. Sidottu.

John ja Philippa Gaunt, kaksitoistavuotiaat kaksoset asuvat New Yorkissa. Heille on selvinnyt, että heidän äitinsä Layla on džinni, joka kuitenkin on luopunut henkivoimien käytöstä mentyään naimisiin herra Gauntin kanssa. Kun kaksosten viisaudenhampaat puhkesivat harvinaisen varhain, kävi ilmi että kaksosetkin ovat täysiverisiä džinnejä. Niinpä John ja Philippa saivat lähteä kesäloman ajaksi Lontooseen Nimrod-enon oppiin. Nyt kaksoset osaavat tehdä itsensä näkymättömiksi, muuttua eläimiksi ja toteuttaa kolme toivetta.

John ja Philippa ovat taas kotona New Yorkissa ja käyvät koulua niin kuin ketkä tahansa kaksitoistavuotiaat. He tutustuvat New Yorkin džinniseurapiireihin ja oppivat pelaamaan ikivanhaa noppapeliä, Džinniversoa. Philippalla on pelisilmää ja hän harjoittelee ahkerasti menestyäkseen vuosittain järjestettävässä kansainvälisessä turnauksessa.

Pian alkaa tapahtua: maailman merkittävin loitsukirja siepataan, kaksoset ja Nimrod lähtevät jäljittämään sen anastajaa, ja sitten Philippa katoaa! Uudet seikkailut vievät ystävämme Istanbulista Berliiniin ja lopulta Irakiin, missä he kohtaavat hengenvaarallisen vihollisen muinaisessa Babylonin riippuvassa palatsissa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: lokakuu 12, 2006
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: The Blue Djinn of Babylon
Arvosanalla: 6.72/10
Arvosanoja: 51
Muokattu: kesäkuu 13, 2017

Lampun lapset -kirjasarja

Seitsenosainen sarja, jonka suomentaminen jätettiin kesken.

Faaraon haudan vangit6.92
Babylonin sininen džinni (Lampun lapset #2)6.72
Katmandun Kobrakuningas (Lampun lapset #3)7.08
Džinnisotureiden aika (Lampun lapset #4)6.68
Viidakon silmä (Lampun lapset #5)6.54

Kirja-arvioita

9/10 |
kesäkuu 11, 2014
Mielestäni tämä kirjasarja on parhaita joita olen lukenut juoni etenee aina hyvin eikä kirjaa voinut laskea käsistä kun sitä oli alkanut lukea
8/10 |
toukokuu 11, 2007
Babylonin sininen dzinni on varsin samankaltainen kuin edeltäjänsä Faaraon haudan vangit. Tosin BSD:ssä juoni laajenee ja syvenee samalla kun John ja Philippa tutustuvat syvemmin dzinnien maailmaan. Tarinassa John ja Philippa hytisevät New ...