Kuunsulka (Aalto ja Myrsky #2) - Eppu Nuotio, Tuutikki Tolonen7.00

Jatkoa teokselle Unienvaihtaja. Sidottu.

Kuunsulka jatkaa Unienvaihtaja-romaanista tuttujen Aallon ja Myrskyn tarinaa. Nyt ollaan tyttöjen kotikaupungissa, syksyisessä Helsingissä. Kuunsulka-kirja tutustuttaa lukijansa tyttöjen perheisiin ja koteihin ja näyttää kaupungin tyttöjen silmin.

Myrskyn isä työskentelee Eläinmuseossa ja tytöt pääsevät auttamaan museoon avattavan, myyttisiä eläimiä esittelevän näyttelyn rakentamisessa. Tytöt ovat innoissaan, eläinmuseo on kiehtova vanha rakennus ja erityisesti iltaisin siellä on erityislaatuinen seikkailun tunnelma.

Rakentuvan näyttelyn mukana tyttöjen elämään lennähtää monia asioita. Myrskyn elämä mullistuu, kun Myrskyn äiti ilmaantuu kaupunkiin ja ilmoittaa muuttavansa asumaan aivan museon lähelle. Myrsky alkaa paitsi viettää aikaa äitinsä kanssa, myös järjestellä äitinsä ja isänsä tapaamista.

Kaikki vanhat Unienvaihtaja-kirjasta tutut henkilöt, kummitäti Kirsikka, saaressa asuva vanha Holger ja saaren kauppias Mairekin saapuvat kaupunkiin, kukin omasta syystään. Ja niin on tyttöjen rauhallisena alkanut syysloma yhtäkkiä täynnä toinen toistaan jännittävämpiä käänteitä.

Kuunsulka on kirjailija Eppu Nuotion ja sanataidekouluttaja Tuutikki Tolosen yhdessä kirjoittama toinen mukaansa tempaava tyttökirja.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2006
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 6
Muokattu: tammikuu 19, 2018

Aalto ja Myrsky -kirjasarja

Ei virallista sarjanimeä.
Unienvaihtaja (Aalto ja Myrsky #1)7.90
Kuunsulka (Aalto ja Myrsky #2)7.00

Kirja-arvioita

8/10 |
maaliskuu 29, 2007
Kuunsulka on yhtä loistava kuin edeltäjänsä Unienvaihtaja. Kirja ei vetoa jännityksellä tai seikkailulla. Sen sijaan maaginen, unenomainen tunnelma ja taiteellisuus kietovat sisäänsä. Myös syksyisen Helsingin kuvailu oli hienoa. Kuunsulassa ...