Kuunsulka (Aalto ja Myrsky, #2)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Kuunsulka

Eppu Nuotio, Tuutikki Tolonen
Julkaistu: 2006 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen

Jatkoa teokselle Unienvaihtaja. Sidottu.

Kuunsulka jatkaa Unienvaihtaja-romaanista tuttujen Aallon ja Myrskyn tarinaa. Nyt ollaan tyttöjen kotikaupungissa, syksyisessä Helsingissä. Kuunsulka-kirja tutustuttaa lukijansa tyttöjen perheisiin ja koteihin ja näyttää kaupungin tyttöjen silmin.

Myrskyn isä työskentelee Eläinmuseossa ja tytöt pääsevät auttamaan museoon avattavan, myyttisiä eläimiä esittelevän näyttelyn rakentamisessa. Tytöt ovat innoissaan, eläinmuseo on kiehtova vanha rakennus ja erityisesti iltaisin siellä on erityislaatuinen seikkailun tunnelma.

Rakentuvan näyttelyn mukana tyttöjen elämään lennähtää monia asioita. Myrskyn elämä mullistuu, kun Myrskyn äiti ilmaantuu kaupunkiin ja ilmoittaa muuttavansa asumaan aivan museon lähelle. Myrsky alkaa paitsi viettää aikaa äitinsä kanssa, myös järjestellä äitinsä ja isänsä tapaamista.

Kaikki vanhat Unienvaihtaja-kirjasta tutut henkilöt, kummitäti Kirsikka, saaressa asuva vanha Holger ja saaren kauppias Mairekin saapuvat kaupunkiin, kukin omasta syystään. Ja niin on tyttöjen rauhallisena alkanut syysloma yhtäkkiä täynnä toinen toistaan jännittävämpiä käänteitä.

Kuunsulka on kirjailija Eppu Nuotion ja sanataidekouluttaja Tuutikki Tolosen yhdessä kirjoittama toinen mukaansa tempaava tyttökirja.

(muokattu 19.01.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ella Aura ja kolmastoista haltia (Ella Aura, #2)Vedeeran taru (Vedeera, #1)Paluu Uppelukseen (Hukkuneiden laakso, #2)Ada Gootti ja Humisevan karju (Ada Gootti, #3)Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Kuunsulka on yhtä loistava kuin edeltäjänsä Unienvaihtaja. Kirja ei vetoa jännityksellä tai seikkailulla. Sen sijaan maaginen, unenomainen tunnelma ja taiteellisuus kietovat sisäänsä. Myös syksyisen Helsingin kuvailu oli hienoa. Kuunsulassa on hieno kuvailu Luonnontieteellisesti museosta minkä ansiosta aion mennä joskus paikan päälle katsomaan museota. Kun Unienvaihtajassa liikuttiin taiteilijoiden ja kesäinen saariston miljöössä, liikutaan Kuunsulassa sirkuksen, myyttien ja ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 31 vierailijaa
Leopelle
Uusin jäsen: Johanna Hellsten
Jäseniä yhteensä: 9013