Henkivaeltaja (Muinainen pimeys #2) - Michelle Paver 7.90   175

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Tarja Rouhiainen. Mustavalkoinen piirroskuvitus. Kuvittaja: Geoff Taylor. Sidottu.

Sukellus henkeäsalpaavaan seikkailuun

Eletään yöttömän yön kuuta eikä keskikesän juhlaan ole enää kauan, kun Metsään ja sen klaanien keskuuteen leviää outo vitsaus. Rutto, joka vie uhreiltaan järjen. Torak jättää uuden kotinsa Korppien luona ja lähtee etsimään tietäjää, jonka huhutaan tuntevan parannuskeinon tautiin.

Yksinäinen taival halki pelon piinaaman Metsän osoittautuu vaarallisemmaksi, kuin Torak on osannut kuvitellakaan. Hän kaipaa kipeästi rinnalleen Sutta, omaa laumaveljeään.

Matka johtaa Torakin kauas kolkoille Hyljesaarille ja maailmaan, joka on hänelle täysin tuntematon. Onnistuuko Torak pelastamaan klaanit, kun vastassa ovat armoton Meri, tuntemattomat uhat ja Hylkeiden omapäinen, vihamielinen heimo?

Muinainen pimeys on kuusiosainen nuortensarja, jonka ensimmäinen osa, Suden veli, ilmestyi syksyllä 2006. Muinainen pimeys vie lukijansa kuuden tuhannen vuoden taakse esihistorialliseen aikaan. Sen tapahtumat sijoittuvat pohjoiseen maagiseen maailmaan, jota hallitsevat vahvat klaanit ja luonnonhenget. Sarjan ensimmäisestä osasta on tekeillä elokuva.

“Metsän halki kiiri huuto. Torak jähmettyi.

Se ei ollut naarasketun kirkaisu eikä kumppania etsivä ilves.

Se oli ihminen. Tai jokin, mikä oli kerran ollut ihminen.

Torak katsoi, miten valo alkoi kuolla puiden lomasta, ja hänen mieleensä hiipi pelko…”Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 6, 2007 (Tammi)
Alkuperäinen nimi Spirit Walker
Tietoja muokattu kesäkuu 7, 2017

Muinainen pimeys

Sarja sisältää 6 pääteosta ja yhteensä teoksia 6 kpl.

Nuorten kuusiosainen esihistoriallinen sarja.

Suden veli (Muinainen pimeys #1) 7.68   232
Henkivaeltaja (Muinainen pimeys #2) 7.90   175
Sielunsyöjä (Muinainen pimeys #3) 7.86   152
Torakin merkki (Muinainen pimeys #4) 8.16   140
Veriveljen vala (Muinainen pimeys #5) 8.22   106
Varjojen valtias (Muinainen pimeys #6) 8.40   97

Kirja-arviot & arvosanat

Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
kesäkuu 27, 2013
7 / 10

Kirja on yhtä mukaansa tempaava kuin ensimmäinenkin osa!

lolleri100
Arvosanat 2
Kirja-arviot 1
Viestit 0
toukokuu 16, 2012
10 / 10

Luin juuri Suden veli kirjan ja sen jälkenn oli ihan pakko saaada selvää mitä Torak tekisi seuraavaksi joten olen nyt menossa ostamaan Henki Vaeltaja kirjan :)

Krjatoukka
Arvosanat 7
Kirja-arviot 5
Viestit 0
maaliskuu 16, 2012
10 / 10

Rakastan. Kirjan miljöö on ihastuttava! Rakastuin heti Suden Veli-kirjassa ja luen nyt viimeistä kirjaa. Luin tämän kirjan istuen koko laivamatkan kahvilassa! Michelle Paver on mielestäni onnistunut erinomaisesti ja juoni on mielenkiintoinen. Kirja tempaa mukaansa eikä sitä yksinkertaisesti voi laskea kädestään hetkeksikään. Kerronta on mielestäni sujuvaa ja on positiivistä, että siinä kerrotaan sekä Torakin, myös Rennin ja Suden näkökulmasta. Silloin ei tule oloa, että "Mikset sinä ymmärrä että tuo ajattelee noin ja noin! Miksei toi tajua!", kun tietää miten toinen asian käsittää. Kirja on myös tavallaan realistinen, jos ei ota huomioon sielunsyöjiä ja henkijuttuja. Ne ovat kirjassa melkein parhaita! Realistisuus tulee siis elämän tavasta ja miljööstä. Tokorothit olivat mielestäni myös todella jännittäviä ja kiehtovia!!

tintti89
Arvosanat 119
Kirja-arviot 119
Viestit 0
huhtikuu 1, 2009
6 / 10

Kirja oli tavallaan parempi kuin edeltäjänsä, se oli hieman jännittävämpi. Se alkaa mielenkiintoisesti ja läpi koko kirjan oli sopivasti kauhua. Muutenkin kirja oli huomattavasti vanhemmille suunnattu kuin edellinen osa. Kirjassa oli kuitenkin jonkin verran toistoa ja ennalta-arvattavuutta. Kirjan henkilöihin olisi voinut keskittyä hieman enemmän. Varsinkin Hylkeen klaanilaiset jäivät hieman pinnallisiksi, myös Torakin tunteisiin olisi voinut keskittyä enemmän. Pidän erityisesti suden ajatuksista ja Torakin ja sen välisestä ruumiinkielestä. Sudella on myös aivan ihanat sanat eri asioille. Tämän kirjan loppu oli huomattavasti parempi kuin edellisen osan. Se ei loppunut liian nopeasti ja siihen oli käytetty huomattavasti enemmän aikaa kuin edellisessä osassa. Tässäkin kirjassa oli hienosti kuvailtu entisaikojen ihmisten elämäntapoja. Voin suositella kirjaa lämpimästi kaikille edellisen osan lukeneille.

Jackalbury
Arvosanat 845
Kirja-arviot 179
Viestit 0
toukokuu 22, 2007
8 / 10

'Henkivaeltaja' oli parempi kuin esiosansa 'Suden veli'. Kirjassa oli vähemmän kliseitä kuin edellisessä osassa ja tarina ja juonta oli muutenkin vaikea ennakoida. Tosin ainoa mistä en pitänyt, oli se miten henkilöt toisinaan olivat niin typeriä tai epänormaalin naiiveja, ettei normaali ihminen käyttäydy niin. Lisäksi Torak muistutti yllättävän paljon Alexanderin Tarania, kummatkin kuvataan typeriksi kuumakalleiksi jotka möläyttelevät suustaan tai tekevät typeryyksiä. Mutta, kirja oli hyvä ja siinä osaltaan taas valotettiin tulevia ja menneitä tapahtumia. Suden paluu näyttämölle oli ihan jees, mutta sen mukamas erottaminen Torakista tuntui kirjailijan teennäiseltä tempulta lisätä dramatiikkaa. Kirja on hyvä ja luettava, ei mitään huippua mutta miljööltään mielenkiintoisa. Suosittelen 'Suden veljen' lukeneille. Arvosana: 8-.

samuel
samuel
Arvosanat 845
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Erska
Erska
Arvosanat 30
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 12, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Jawanen
Jawanen
Arvosanat 231
Kirja-arviot 2
Viestit 4
maaliskuu 23, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Eveliina Juutilainen
Eveliina Juutilainen
Arvosanat 180
Kirja-arviot 1
Viestit 0
kesäkuu 4, 2019
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Rusettitossu
Rusettitossu
Arvosanat 58
Kirja-arviot 3
Viestit 0
joulukuu 20, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle