Henkivaeltaja (Muinainen pimeys, #2)
Keskiarvo 3.95
3.95 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (170)
Kirjahyllytilastot

Henkivaeltaja

Michelle Paver
Julkaistu: helmikuu 6, 2007 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Spirit Walker
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Tarja Rouhiainen. Mustavalkoinen piirroskuvitus. Kuvittaja: Geoff Taylor. Sidottu.

Sukellus henkeäsalpaavaan seikkailuun

Eletään yöttömän yön kuuta eikä keskikesän juhlaan ole enää kauan, kun Metsään ja sen klaanien keskuuteen leviää outo vitsaus. Rutto, joka vie uhreiltaan järjen. Torak jättää uuden kotinsa Korppien luona ja lähtee etsimään tietäjää, jonka huhutaan tuntevan parannuskeinon tautiin.

Yksinäinen taival halki pelon piinaaman Metsän osoittautuu vaarallisemmaksi, kuin Torak on osannut kuvitellakaan. Hän kaipaa kipeästi rinnalleen Sutta, omaa laumaveljeään.

Matka johtaa Torakin kauas kolkoille Hyljesaarille ja maailmaan, joka on hänelle täysin tuntematon. Onnistuuko Torak pelastamaan klaanit, kun vastassa ovat armoton Meri, tuntemattomat uhat ja Hylkeiden omapäinen, vihamielinen heimo?

Muinainen pimeys on kuusiosainen nuortensarja, jonka ensimmäinen osa, Suden veli, ilmestyi syksyllä 2006. Muinainen pimeys vie lukijansa kuuden tuhannen vuoden taakse esihistorialliseen aikaan. Sen tapahtumat sijoittuvat pohjoiseen maagiseen maailmaan, jota hallitsevat vahvat klaanit ja luonnonhenget. Sarjan ensimmäisestä osasta on tekeillä elokuva.

“Metsän halki kiiri huuto. Torak jähmettyi.

Se ei ollut naarasketun kirkaisu eikä kumppania etsivä ilves.

Se oli ihminen. Tai jokin, mikä oli kerran ollut ihminen.

Torak katsoi, miten valo alkoi kuolla puiden lomasta, ja hänen mieleensä hiipi pelko…”

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)

Kirja-arvioita (5)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli tavallaan parempi kuin edeltäjänsä, se oli hieman jännittävämpi. Se alkaa mielenkiintoisesti ja läpi koko kirjan oli sopivasti kauhua. Muutenkin kirja oli huomattavasti vanhemmille suunnattu kuin edellinen osa. Kirjassa oli kuitenkin jonkin verran toistoa ja ennalta-arvattavuutta. Kirjan henkilöihin olisi voinut keskittyä hieman enemmän. Varsinkin Hylkeen klaanilaiset jäivät hieman pinnallisiksi, myös Torakin tunteisiin olisi voinut keskittyä enemmän. Pidän ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Henkivaeltaja' oli parempi kuin esiosansa 'Suden veli'. Kirjassa oli vähemmän kliseitä kuin edellisessä osassa ja tarina ja juonta oli muutenkin vaikea ennakoida. Tosin ainoa mistä en pitänyt, oli se miten henkilöt toisinaan olivat niin typeriä tai epänormaalin naiiveja, ettei normaali ihminen käyttäydy niin. Lisäksi Torak muistutti yllättävän paljon Alexanderin Tarania, kummatkin kuvataan typeriksi kuumakalleiksi jotka möläyttelevät suustaan tai tekevät typeryyksiä. Mutta, ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja on yhtä mukaansa tempaava kuin ensimmäinenkin osa!
lolleri100 avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin juuri Suden veli kirjan ja sen jälkenn oli ihan pakko saaada selvää mitä Torak tekisi seuraavaksi joten olen nyt menossa ostamaan Henki Vaeltaja kirjan :)
Krjatoukka avatar
Kirjoittanut
5.0
Rakastan. Kirjan miljöö on ihastuttava! Rakastuin heti Suden Veli-kirjassa ja luen nyt viimeistä kirjaa. Luin tämän kirjan istuen koko laivamatkan kahvilassa! Michelle Paver on mielestäni onnistunut erinomaisesti ja juoni on mielenkiintoinen. Kirja tempaa mukaansa eikä sitä yksinkertaisesti voi laskea kädestään hetkeksikään. Kerronta on mielestäni sujuvaa ja on positiivistä, että siinä kerrotaan sekä Torakin, myös Rennin ja Suden näkökulmasta. Silloin ei tule oloa, ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 46 vierailijaa
Wanda, Rinja, Pete, Skie
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379