Henkivaeltaja

Michelle Paver
fantasia > historiallinen fantasia, nuoret, seikkailu
Henkivaeltaja (Muinainen pimeys #2) - Michelle Paver7.90

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Tarja Rouhiainen. Mustavalkoinen piirroskuvitus. Kuvittaja: Geoff Taylor. Sidottu.

Sukellus henkeäsalpaavaan seikkailuun

Eletään yöttömän yön kuuta eikä keskikesän juhlaan ole enää kauan, kun Metsään ja sen klaanien keskuuteen leviää outo vitsaus. Rutto, joka vie uhreiltaan järjen. Torak jättää uuden kotinsa Korppien luona ja lähtee etsimään tietäjää, jonka huhutaan tuntevan parannuskeinon tautiin.

Yksinäinen taival halki pelon piinaaman Metsän osoittautuu vaarallisemmaksi, kuin Torak on osannut kuvitellakaan. Hän kaipaa kipeästi rinnalleen Sutta, omaa laumaveljeään.

Matka johtaa Torakin kauas kolkoille Hyljesaarille ja maailmaan, joka on hänelle täysin tuntematon. Onnistuuko Torak pelastamaan klaanit, kun vastassa ovat armoton Meri, tuntemattomat uhat ja Hylkeiden omapäinen, vihamielinen heimo?

Muinainen pimeys on kuusiosainen nuortensarja, jonka ensimmäinen osa, Suden veli, ilmestyi syksyllä 2006. Muinainen pimeys vie lukijansa kuuden tuhannen vuoden taakse esihistorialliseen aikaan. Sen tapahtumat sijoittuvat pohjoiseen maagiseen maailmaan, jota hallitsevat vahvat klaanit ja luonnonhenget. Sarjan ensimmäisestä osasta on tekeillä elokuva.

“Metsän halki kiiri huuto. Torak jähmettyi.

Se ei ollut naarasketun kirkaisu eikä kumppania etsivä ilves.

Se oli ihminen. Tai jokin, mikä oli kerran ollut ihminen.

Torak katsoi, miten valo alkoi kuolla puiden lomasta, ja hänen mieleensä hiipi pelko…”

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: helmikuu 6, 2007
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Spirit Walker
Arvosanalla: 7.90/10
Arvosanoja: 172
Muokattu: kesäkuu 07, 2017

Muinainen pimeys -kirjasarja

Nuorten kuusiosainen esihistoriallinen sarja.
Suden veli (Muinainen pimeys #1)7.68
Henkivaeltaja (Muinainen pimeys #2)7.90
Sielunsyöjä (Muinainen pimeys #3)7.88
Torakin merkki (Muinainen pimeys #4)8.14
Veriveljen vala (Muinainen pimeys #5)8.20
Varjojen valtias (Muinainen pimeys #6)8.38

Kirja-arvioita

7/10 |
kesäkuu 27, 2013
Kirja on yhtä mukaansa tempaava kuin ensimmäinenkin osa!
10/10 |
toukokuu 16, 2012
Luin juuri Suden veli kirjan ja sen jälkenn oli ihan pakko saaada selvää mitä Torak tekisi seuraavaksi joten olen nyt menossa ostamaan Henki Vaeltaja kirjan :)
10/10 |
maaliskuu 16, 2012
Rakastan. Kirjan miljöö on ihastuttava! Rakastuin heti Suden Veli-kirjassa ja luen nyt viimeistä kirjaa. Luin tämän kirjan istuen koko laivamatkan kahvilassa! Michelle Paver on mielestäni onnistunut erinomaisesti ja juoni on ...
6/10 |
huhtikuu 01, 2009
Kirja oli tavallaan parempi kuin edeltäjänsä, se oli hieman jännittävämpi. Se alkaa mielenkiintoisesti ja läpi koko kirjan oli sopivasti kauhua. Muutenkin kirja oli huomattavasti vanhemmille suunnattu kuin edellinen osa. Kirjassa oli kuitenkin ...
8/10 |
toukokuu 22, 2007
'Henkivaeltaja' oli parempi kuin esiosansa 'Suden veli'. Kirjassa oli vähemmän kliseitä kuin edellisessä osassa ja tarina ja juonta oli muutenkin vaikea ennakoida. Tosin ainoa mistä en pitänyt, oli se miten henkilöt toisinaan olivat niin ...