Mariel, taistelija (Redwallin taru, #4)
Keskiarvo 3.45
3.45 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (98)
Kirjahyllytilastot

Mariel, taistelija

Brian Jacques
Julkaistu: 2000 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Mariel of Redwall
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Mika Kivimäki. Etukannen piirros: John Barber. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.

Merten valtiaan, merirosvokuningas Gabool Hurjapään raivo on talttumaton! Säästyykö viattominkaan hänen julmilta oikuiltaan?

Hiirineito Mariel ajautuu tiedottomana maihin meren tyrskyistä lähellä Redwallin luostaria. Vähitellen hän muistaa olleensa kellonvalaja-isänsä kanssa merimatkalla, kun laiva raa'asti vallattiin ja ryöstettiin. Mariel lähtee Kalmankarin saarelle selvittämään välinsä Laivarottien Kuninkaan kanssa. Onnistuuko peloton hiirineito päihittämään voittamattomana pidetyn Gabool Hurjapään?

muokattu 12.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hajonnut lauma (Uljasmaa, #1)Tähtiyö (Soturikissat: Uusi profetia, #4)Väärätähden lupaus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #4)Keltahampaan salaisuus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #5)Kertomattomia tarinoita (Soturikissat-novellit, #1)

Kirja-arvioita (2)

Mist avatar
Kirjoittanut
5.0
Mariel taistelija on valloittava kertomus siitä miten tytöistä voi tulla aivan yhtä suuria sankareita kuin pojistakin. Juoni on pitkälti klassinen. On hyvä joka haluaa voittaa pahan ja lopulta voittaakin. Nuori hiirityttö lähtee ystäviensä saattamana merelle etsimään isäänsä jonka pelätty Laivarottien kuningas, Gabool hurjapää on ottanut vangikseen. Lopulta Mariel onnistuu ystäviensä ja isänsä avustuksella peittoamaan laivarotat ja kirjalla on onnellinen loppu. Pidin ... (lisää)
Donkii avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä kirja oli hyvin samanlainen kuin kolme edellistäkin Redwallin tarua. Oli hyvikset ja pahikset, kaksi tapahtumapaikkaa ja runo, jonka mukaan matkattiin. Pidin hirveän monista kirjan hahmoista, niissä oli paljon eroavaisuuksia ja luonteenpiirteet olivat hurmaavia. Esimerkiksi Kunnon Roosa ja hänen räväkkä naurunsa tai muori Mellus, joka jatkuvasti oli laittamassa Natiaisia kylpyyn. Juoni oli tuttu aikaisemmista kirjoista, eikä oikein osannut yllättää. Tunnelma ja ... (lisää)
Paikalla 86 vierailijaa
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728